ANUNTURI

Telefoanele și inteligența artificială – asistenții virtuali sunt tot mai prezenți și mai inteligenți

Inteligența artificială, sau AI (prescurtarea de la „artificial intelligence” în engleză), este deja prezentă în multe telefoane inteligente, cam o treime din total, conform studiilor Strategy Analytics. Mulți suntem deja familiari cu „asistenții virtuali” de pe dispozitivele noastre, ca Siri, Bixby sau Google Assistant, iar companiile producătoare rafinează continuu algoritmii lor de funcționare, făcându-i tot mai eficienți și mai bine integrați în viața noastră. În prezent, studiul indică faptul că Google Assistant deține jumătate din piața asistenților virtuali, urmat de Siri pe telefoanele de la Apple.

studiu telefoane ai Virtual Assistant

În următorii ani, numărul telefoanelor ce conțin inteligență artificială va crește exponențial. Un studiu al companiei Strategy Analytics, publicat în iulie 2018 sub titlul „Smartphones: Global Artificial Intelligence Technologies Forecast: 2010 to 2023”, preconizează că inteligența artificială va fi integrată pe 80% din dispozitivele mobile până în 2023, în prezent, numărul fiind de 15-20%.

În prezent, o mare parte din inteligența artificială (AI) se întâmplă „în cloud”, adică pe servere specializate. Dar mutarea AI din cloud pe telefoanele și tabletele personale ar trebui să ne ajute la a face poze mai clare și video-uri mai bune, să îmbunătățească comunicarea și să fie mai adaptate la contextul și la locația unde ne aflăm, recunoscând împrejurimile și devenind astfel mai utile pentru noi, conform lui Ken Hyers, director la Strategy Analytics. Tot el crede că, pe măsură ce cresc capabilitățile AI pe dispozitivele noastre, ele devin tot mai de folos, iar visul de a avea telefoanele mobile ca asistenți personali devine tot mai aproape de realitate.

https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/t

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: