ANUNTURI

Ședință de Guvern de urgență pentru referendumul privind redefinirea familiei în Constituție

Ședința de Guvern în care trebuia adoptată OUG pentru referendum, amânată

Cabinetul Dăncilă se reunește astăzi, de la ora 16.00, în ședință extraordinară pentru a adopta actele normative care să permită ca referendumul pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei să se desfășoare timp de două zile, pe 6 și 7 octombrie.

Va fi o ședință extraordinară, la ora 16.00, convocată de Secretariatul General al Guvernului, cu acordul premierului Viorica Dăncilă. Scopul ședinței de Guvern îl constituie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să permită desfășurarea referendumului timp de două zile, nu timp de o zi, cum se întâmplă de obicei și cum este prevăzut în legislația în vigoare.

Ordonanța de urgență trebuie să modifice Legea referendumului, care prevede: „cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului”.

După adoptarea ordonanței și publicarea acesteia în Monitorul Oficial va fi nevoie, pentru organizarea și desfășurarea referendumului, și de adoptarea mai multor hotărâri de Guvern.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/sedinta-de-guvern-de-urgenta-pentru-referendumul-privind-redefinirea-familiei-in-constitutie-998016

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: