EDITORIALE

Referendum familie, absenteism. Puterea pregăteşte OUG de extindere a votului la două zile

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că Guvernul ar trebui să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii referendumului în sensul introducerii posibilităţii desfăşurării scrutinului de modificare a Constituţiei pe parcursul a două zile consecutive.

„Au fost discuţii la Parlament, nu la partid. Eu am spus că se poate printr-o modificare legislativă. La vremea respectivă a apărut o aberaţie pentru că CCR, din motive care îmi scapă, a zis că trebuie să fixăm data prin lege. Şi eu le-am explicat şi le-am şi demonstrat că nu se poate fixa o dată prin legea referendumului decât dacă am fixa, să zicem, că în fiecare an pe 25 Decembrie este Crăciunul, altminteri nu poţi să pui în lege o dată fixă. Dar au apucat să dea decizia, motiv pentru care la vremea respectivă am găsit soluţia cu ultima duminică înainte de expirarea celor 30 de zile, dar nu mi-am dat seama să las şi ipoteza a două zile consecutive. Dar se poate, teoretic se poate”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, întrebat dacă există discuţii în partid privind organizarea referendumului pentru familie pe parcursul a două zile.

https://m.mediafax.ro/social/referendum-familie-absenteism-puterea-pregateste-oug-de-extindere-a-votului-la-doua-zile-17519905

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura