ANUNTURI

Milioane de oameni se întorc la Dumnezeu în Indonezia

Milioane de indonezieni se întorc la Dumnezeu, însă autoritățile refuză să recunoască această creștere în cea mai mare națiune musulmană din lume. „Între trei și patru milioane de oameni s-au întros la Hristos în ultimul an”, au declarat oficialitățile creștine care cunosc situația.

Toți cei care vorbesc despre acest subiect vorbesc cu condiția anonimatului, deoarece problema convertirii rămâne extrem de sensibilă în Indonezia, unde zeci de oameni sunt închiși sau au fost omorâți fiind acuzați de „blasfemie” împotriva islamului. „Chiar dacă vedeți pe cineva îmbrăcat ca un musulman, e posibil ca acea persoană să fie creștină, de fapt”, a spus un lider evanghelist.

În capitala Indoneziei, Jakarta, e posibil ca aproximativ 40-50% dintre locuitori să fie „creștini”, potrivit estimărilor bisericilor. Rămâne însă necunoscut numărul celor care sunt cu adevărat „născuți din nou” – o mișcare care implică acceptarea lui Isus Hristos ca „Domn și Salvator personal”. A fi „născut din nou” este, de fapt, esența creștinismului.

„Musulmanii reprezintă aproximativ 87% din populația totală de 260 de milioane de persoane”, a declarat agenția centrală de informații americane (CIA), însă aceste estimări ale guvernului sunt din anul 2010.

De asemenea, s-a constatat că numărul creștinilor, protestanții (7%) și catolicii (2,9%), a crescut constant în ultimii ani. „Aproximăm că în decurs de 10 ani, cel puțin jumătate din populația Indoneziei va fi creștină” a declarat pentru BosNewsLife un pastor evanghelist. Acest lucru ar putea însemna că până în 2028 aproximativ 130 de milioane de indonezieni se vor identifica cu creștinismul.

„În Indonezia se întâmplă o trezire”, a adăugat evanghelistul care a călătorit prin cele mai îndepărtate zone din Indonezia. Unii „l-au acceptat pe Isus Hristos ca Domn pentru că au văzut sau au auzit de vindecări miraculoase în timpul vizitelor evanghelice”, a declarat el într-un interviu pentru BosNewsLife.

Creștinii vorbesc despre dezamăgirea legată de reglementările stricte ale islamului și lipsa libertății religioase. Cu toate acestea, opoziția față de creștinism, încurajată de un număr din ce în ce mai mare de militanți și indivizi islamici din Indonezia, a contribuit la tensiunile religioase, chiar și în cadrul instituțiilor guvernamentale.

Anul trecut, guvernatorul creștin din Jakarta a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru blasfemie, fiind acuzat că „subminează reputația Indoneziei prin practicarea unei forme moderate de islam”. Guvernatorul Basuki „Ahok” Tjahaja Purnama a făcut apel la verdictul și sentința primită, după ce juriul format din cinci judecători a declarat că „este evident și este dovedit că guvernatorul e vinovat de blasfemie”.

Guvernatorul a spus că oamenii se înșeală dacă cred că Coranul interzice musulmanilor să voteze un non-musulman. El a fost, de asemenea, criticat dur pentru că deseori cita Biblia și credința creștină în discursuri.

„Cazul guvernatorului arată că a fi un creștin poate să submineze și astăzi cariera unui om în Indonezia”, a declarat o femeie creștină. „Din această cauză, mulți creștini preferă să rămână musulmani pe hârtie”, a adăugat ea referindu-se la preferințele religioase pe cărțile de identitate și alte documente.

Femeia de 43 de ani, pe care BosNewsLife a ales să o numească „Victoria” din motive de siguranță, a spus: „M-aș fi putut căsători cu un bărbat musulman foarte bogat care mi-a oferit case și mașini. Totuși, asta ar fi însemnat convertirea la Islam. Am refuzat pentru că Isus Hristos este pe primul loc în viața mea”.

citeste mai mult https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9348-milioane-de-oameni-se-intorc-la-dumnezeu-in-indonezia

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: