ANUNTURI

Creștini arestați în Egipt pentru „închinare în adunări neautorizate”

6 septembrie 2018 – Autoritățile au adăugat înca 15 zile de închisoare pentru creștinii arestați pe data de 22 august în Egipt sub acuzația de „închinare în adunări neautorizate”.

După mobilizarea musulmanilor împotriva a doua biserici creștine din Luxor Governorate, 435 mile la sud de Cairo, poliția acuză biserica Coptă Catolică de închinare fără autorizație, potrivit activistului Safwat Samaan, notează Christian HeadLines.com

Poliția a închis biserica în orașul Al-Zaneeka, din Esna, în care se țineau slujbe de 18 ani, spune Șamaan. Încă 5 musulmani au fost de asemenea arestați, adăugându-se celor 10 arestați pe data de 24 august, în timp ce pregăteau încă un protest împotriva bisericii, potrivit publicației The Tablet.

Creștinii au fost arestați chiar dacă nu au ripostat împotriva demonstranților, a arătat raportul Bisericii Catolice. Pe lângă faptul că Creștinii sunt forțați de împrejurări să se închine în locuri ascunse, fără autorizații de funcționare, ei au fost acuzați și de faptul că perturbă liniștea și ordinea publică, stimulând astfel conflictele, potrivit presei locale.

http://Citește mai mult accesând: https://www.stiricrestine.ro/2018/09/08/crestini-arestati-in-egipt-pentru-inchinare-in-adunari-neautorizate/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%2

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: