ANUNTURI

ONU acuză de „crime împotriva umanității” tratamentul minorităților creștine din Myanmar

Într-un raport recent publicat, Organizația Națiunilor Unite a condamnat vehement abuzurile asupra minorităților etnice creștine din Myanmar, și le-a numit „crime împotriva umanității”.

Comunicatul de presă s-a concentrat asupra elementelor din raport care solicită urmărirea penală a liderilor armatei din Myanmar pentru genocidul împotriva musulmanilor Rohingya.

Raportul evidențiază, de asemenea, „modele similare de conduită ale forțelor de securitate” în statele Kachin și Shan din Myanmar.

Anchetă independentă a raportat că „Încălcările împotriva minorităților etnice și religioase din nordul Myanmarului sunt adesea comise cu intenția de persecuție, într-un context de discriminare severă pe motive etnice sau religioase. Acest lucru se manifestă, de exemplu, în distrugerea sau jefuirea bisericilor și obiectelor religioase în timpul operațiunilor militare.”

Operațiunile armate vizează grupurile separatiste și „se caracterizează prin atacuri sistematice îndreptate împotriva civililor și a obiectelor civililor. Atacurile au loc adesea în zone rezidențiale populate de civili, în locații în care nu există un obiectiv militar clar, iar viețile, proprietățile și bunăstarea civililor sunt tratate cu dispreț. Soldații au împușcat și au bombardat civilii care fugeau sau erau în căutarea unui adăpost. Atacurile s-au soldat cu multe vieți curmate și cu vătămări grave ale civilior. Jefuirea, distrugerea și arderea locuințelor au fost acțiuni repetate.”

Raportul ONU stabilește că armata din Myanmar a comis „crime împotriva umanității”. Victimele sunt „șocate și îngrozite”. Constatarea se aliniază cu o declarație făcută de Departamentul de Trezorerie din SUA în 17 august. În sancțiunile impuse unui număr mare de comandanți militari Myanmar, Departamentul de Trezorerie a declarat că Armata Myanmar s-a „angajat în campanii violente împotriva minorităților etnice din Birmania [Myanmar], purificare etnică, masacre, agresiune sexuală, execuții extrajudiciare, precum și alte încălcări grave ale dreptului omului.”

În iunie 2018, ministrul de stat britanic al Oficiului de Externe, Lord Ahmad, a admis că acțiunile armatei din Myanmar au reprezentat o purificare etnică.

Organizația Barnabas Fund contribuie la satisfacerea nevoilor imediate și pe termen lung ale creștinilor strămutați și le oferă hrană, îmbrăcăminte, adăpost, iar copiii au posibilitatea să-și continue studiile școlare.

Aproximativ 10.000 de civili din minoritatea etnică majoritar creștină Kachin au fost strămutați după o ofensivă a armatei Myanmar la începutul acestui an.

Sursă: Barnabas Fund

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: