ANUNTURI

Germania: un „al treilea gen” pe certificatele de naștere

La mijlocul lunii august a acestui an, guvernul german a adoptat un text care legalizează un „al treilea gen” pe certificatele de naştere. Astfel, Germania devine prima țară europeană care recunoaște persoanele intersexuale.

Pe lângă „feminin” sau „masculin”, părinții vor putea să bifeze și varianta „nedeterminat” pe certificatul de naștere al copilului. Până în prezent, în Germania era posibil – din mai 2013 – să nu se completeze câmpul referitor la sex şi să fie lăsat gol, iar cei vizaţi puteau, ulterior, în decursul vieţii, fie să aleagă sexul masculin ori feminin, fie să lase menţiunea sexului necompletată.

„Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identităţii sale sexuale”, a declarat ministrul justiţiei social-democrat Katarina Barley (SPD), apreciind că această modernizare a stării civile ar fi trebuit să aibă loc de mult timp.

Persoanele de sex neutru sunt deja recunoscute în documentele oficiale în țări precum Australia, Noua Zeelandă, India și Nepal.

Sursă: News.ro

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9293-germania-un-al-treilea-gen-pe-certificatele-de-nastere#ixzz5Q6iX5ZR0
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: