EDITORIALE

Tony Berbece: Cu capul în borcanul egoismului

Nu știu dacă ați realizat că pe lângă faptul că avem un trup de hrănit avem și un suflet, care se hrănește și el, se hrănește în mare parte cu iubire.

Dar hrana preferată a sufletului este iubirea care se dă și nu neapărat cea care se primește. Eu mă încarc cel mai mult când ofer, când de exemplu dau 10 lei unei bătrânele care vinde botoșei de copii la 1 leu perechea și îi zâmbesc spunându-i că Isus o iubește. Mă încarc maxim când văd ochii ei umezi și o aud spunând cu o voce tremurândă: “Mulțumesc!”

Țelul meu este de a face oamenii să plângă, să plângă de bucurie. Știu că așa de mulțin oameni plâng că sunt părăsiți, plâng că nu au pâine sau de îmbrăcat, plâng când citesc analizele de la doctor, plâng din cauza lipsei de sens, dar câți plâng de bucurie?

Încă din prima clipă în care am văzut doi oameni plângând de bucurie, m-am hotărât ce vreau să fiu în viață, să fiu iubire. Să fiu așa cum Hristos mi-a poruncit să fiu, ca El, adică o iubire pură, dezinteresată de propriul sine.

Mulți umblă cu sufletele flămânde nu pentru că nu primesc, ci pentru că nu dau. Au băgat capul ca lupul din imagine în bidonul egoismului, al iubirii de sine, unde să fie doar ei cu ei înșiși, doar ei și banii lor, doar ei și fericirea lor, dar nu se poate. Un spirit darnic se dobândește doar oferind, iar egoismul se consolidează prin gesturi mici de indiferență.

“Iubiți-vă unii pe alții cum v-am iubit eu!” – Isus Hristos

Îți vei hrăni azi sufletul cu iubire sau îl vei mai lăsa flămând încă o zi?

https://www.facebook.com/tony.profides?

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: