EDITORIALE

Noi raspunsuri pentru o Era Moderna?

ASTROLOGIE, PROIECŢIE ASTRALĂ, MEDITAŢIE TRANSCEDENTALĂ, NUMEROLOGIE, MAGIE, SPIRITISM, REÎNCARNARE, CITITUL ÎN PALMĂ, PREZICEREA VIITORULUI, MASA QUIJA, CĂRŢI DE TAROT, STAFII, VRĂJITORIE, LEVITAŢIE, CRISTALE, EXTRATEREŞTRI

SAU RITUALURILE VECHII ERE?

Imaginează-ţi cum ar fi dacă ai vedea în viitor. Să ai puteri nelimitate. Să intri în legătură cu prieteni şi rude care nu mai trăiesc. Să călătoreşti în afara trupului oriunde vrei să mergi – cu viteza gândului.

Aceasta este atracţia New Age: fără limite, fără graniţe. Ce lume fascinantă ar fi, doar dacă am putea valorifica puterea minţii noastre!

Oare chiar aşa să fie?

ÎMPACHETARE STRĂLUCITOARE, CONŢINUT PERICULOS.

Potrivit cu gândirea new Age, toţi oamenii sunt consideraţi divini. Doar faptul că nu ştim acest lucru ne ţine de la a experimenta divinitatea noastră. Dumnezeu este doar o forţă impersonală sau „conştiinţă universală.” Din moment ce omul este de asemenea parte a acestei conştiinţe universale, deschizându-se prin tehnicile de extindere a minţii, este ridicat la nivele din ce în ce mai mari de înţelegere, câştigând autoritate asupra lui însuşi, asupra trupului său şi asupra celor din jurul lui.

Asemenea credinţe sunt atrăgătoare pentru că satisfac dorinţa pentru control în vieţile noastre. Totuşi, rădăcinile New Age sunt la fel de vechi ca şi minciuna şarpelui în grădina Edenului, unde omul a schimbat cunoştinţa perfectă despre Dumnezeu pentru o promisiune goală – şi anume că poate fi ca Dumnezeu dacă ascultă de alte voci. Seninătatea aparentă a prezentării ascunde faptul că filozofia New Age invită discipolii să se expună influenţelor satanice – adesea fără să ştie.

Şi acest lucru face gândirea New Age foarte periculoasă.

MULTELE FEŢE ALE NEW AGE

Mişcarea New Age îmbrăţişează un larg număr de filozofii şi practici. Adepţii New Age consideră că Adevărul Infinit este împărtăşit de mai multe culturi, şi cred că este ceva de învăţat de la aceşti mulţi şi diferiţi maeştri spirituali şi că există „multe cărări care urcă acelaşi munte.” Astfel, fie că sunt urmate învăţăturile lui Hristos sau Mohamed, Swami Yogananda sau Buddha, ei cred că pot atinge vârful – Raiul, Nirvana, Conştiinţa Universală.

Cu rădăcini în vechiul ocult, religiile orientale şi păgâne, mişcarea New Age de astăzi include astrologia, meditaţia transcedentală, reîncarnarea, cititul în palmă, prezicerea viitorului şi diferite filozofii centrate pe om.

Una dintre caracteristicile distinctive ale gândirii New Age este voalarea valorilor absolute. Din moment ce nu există o autoritate supremă (un dumnezeu neutru fiind dincolo de orice noţiune a binelui şi răului) nu există absoluturi. Binele şi răul sunt concepte relative; nu există nici un standard pe care să-l urmezi. Pericolul unei astfel de gândiri este că poate conduce la haos.

Deşi adepţii New Age cred în dimensiunea spirituală, presupun în mod greşit că toate spiritele cu care intră în contact sunt binevoitoare. Oamenii care caută contactul cu „o altă lume” prin extinderea minţii sau experienţele din afara trupului pot intra în legătură cu demonii, care adesea intră în domeniul psihicului. Cei ce continuă aceste practici pot ajunge posedaţi de demoni.

CUM SE DIFERENŢIAZĂ CREŞTINISMUL DE GÂNDIREA NEW AGE?

Deşi unele idei New Age par să se suprapună cu creştinismul, există diferenţe importante. Creştinii cred că Dumnezeu este o persoană divină, Creatorul tuturor lucrurilor, cu un profund interes pentru fiecare din copii Lui. Dumnezeu şi omul nu sunt egali; omul a fost creat „puţin mai prejos decât Dumnezeu” (Psalm 8:5). Din moment ce fiecare persoană este creaţia unică a lui Dumnezeu, o fiinţă umană nu trece prin numeroase încarnări.

În plus, Biblia ne interzice să ne implicăm în dezvoltarea puterilor psihicului. Mai degrabă, Dumnezeu ne va da înţelepciunea de care avem nevoie prin studierea Bibliei şi prin Duhul Sfânt.

Creştinismul recunoaşte valorile absolute, aşa cum sunt date în Biblie. Scripturile sunt foarte specifice în ce priveşte binele şi răul, ce este corect şi ce este greşit şi ce se întâmplă ca rezultat al fărădelegilor sau păcatului. Biblia ne spune că „toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23). Păcatul ne separă de Dumnezeu. Omul nu se poate mântui prin „iluminare” sau fapte bune pentru că el continuă să facă ceea ce îl ţine departe de viaţa veşnică: păcatul.

În creştinism, omul găseşte pacea, bucuria şi mântuirea, nu prin „a deveni una” cu universul, ci prin recunoaşterea şi acceptarea harului etern al unui Dumnezeu iubitor şi căutarea unei relaţii mai apropiate cu Hristos cel Înviat şi Viu.

De ce să credem că creştinismul este singura religie adevărată? Pentru că creştinismul este singura religie din lume care are profeţiile scrise şi autentificate în timp. Căderea oraşului Babilon a fost prevăzută, de exemplu, la fel şi naşterea şi învierea lui Isus Hristos.

RĂSPUNSUL CREŞTIN PENTRU NEW AGE

Răspunsul creştin la aceste minciuni antice ale ocultului sunt adevăruri eterne despre Dumnezeu, natura omului şi minunata relaţie care poate exista între om şi Creatorul lui. Haideţi să vedem câteva comentarii biblice despre credinţa şi practicile New Age.

Reîncarnarea. „Un copac, şi tot are nădejde: căci când este tăiat, odrăsleşte din nou, şi iar dă lăstari… Dar omul când moare, rămâne întins; omul, când îşi dă sufletul, unde mai este? Cum pier apele din lacuri, şi cum seacă şi se usucă râurile, aşa se culcă şi omul şi nu se mai scoală; cât vor fi cerurile, nu se mai deşteaptă, şi nu se mai scoală din somnul lui.” (Iov 14:7, 10-12)

„Şi după cum oamenilor le este dat să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata, tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ci ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă.” (Evrei 9:27,28)

Astrologie. „Te-ai obosit tot întrebând: să se scoale dar şi să te scape cei ce împart cerul, care pândesc stelele, care vestesc, după lunile noi, ce are să ţi se întâmple! Iată-i, au ajuns ca miriştea, pe care o arde focul, şi nu-şi vor scăpa viaţa din flăcări: căci nu va fi ca un cărbune, la care se încălzeşte cineva, nici un foc, la care stă.” (Isaia 47:13-14)

Spiritism. Dacă vi se zice însă: „Întrebaţi pe cei ce cheamă morţii şi pe cei ce spun viitorul, care şoptesc şi bolborosesc, răspundeţi: Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său? Va întreba el pe cei morţi pentru cei vii?” (Isaia 8:19)

Prezicerea viitorului şi vrăjitoria. „… cheamă duhul vreunui mort, sau se îndeletniceşte cu ghicirea, să fie pedepsit …” (Leviticul 20:27)

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/alte-religii-filosofii/2980-noi-raspunsuri-pentru-o-era-moderna#ixzz5PdhwN55E
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: