Stiri

El este Mihai, tânărul cu sindrom Down care știe tot Noul Testament și Psalmii pe de rost. A fost admis la Facultatea de Teologie

Mihai Mocean este un tânăr de 23 de ani, care suferă de sindromul Down. În ciuda condiției de sănătate, Mihai a obținut media 6,83 la Bacalaureat în anul 2013, iar anul acesta a fost admis ca student la buget la Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universității „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Departamentul Oradea, urmând să înceapă cursurile în octombrie. 

Problema medicală cu care s-a născut Mihai nu l-a împiedicat să încerce să ducă o viață cât mai normală.  

Maria Mocean, mama lui Mihai, susține că fiul ei are o memorie fantastică, pe care o consideră un dar de la Dumnezeu. Dovadă stă chiar faptul că tânărul a reușit să învețe tot Noul Testament, dar și cei 150 de Psalmi, pe de rost.  

”A fost foarte bine în primii doi ani de școală, clasele a I-a și a II-a, a avut două învățătoare de excepție și era aplaudat de fiecare dată când răspundea. 

Apoi s-au schimbat învățătoarele şi am trecut printr-o luptă continuă. În anii de gimnaziu, Mihai a învățat să citească și se punea sub mese, în pauze, și își lua o carte de rugăciuni și citea. Clasa a V-a a terminat-o cu medie peste 8 și a primit şi o mențiune la Biologie. Îi plăcea foarte mult religia și când mergea la școală până în clasa a VIII-a, pe drum, la plecare și întoarcere, recita psalmii. La 12 ani știa toţi psalmii pe de rost, sunt 150 de psalmi, e o carte. Acum știe tot Noul Testament, din Evanghelii, Paraclisul Maicii Domnului, știe toate ceremoniile religioase pe de rost. La biserică teologii vin cu cărțile, el știe slujba din cap”, povestește mama lui Mihai, potrivit monitorulcj.ro.

--

Citiți mai mult accesând: https://www.antena3.ro/actualitate/mihai-mocean-sindrom-down-student-teologie-noul-testament-psalmi-memorat-650141.html?fbclid=IwAR3PUnEpL4i7mhoMiWsfN5y_gDYSLEEr7Zl0675ba-hy083VNrP0tCZkArI

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura