ANUNTURIEDITORIALE

Tony Berbece: Cu ce sa vindecăm România?

Politicienii sunt mai divizați ca niciodată, votanții nu mai zic. Tată cu fiu se iau la ceartă pe considerente politicie, să nu care cumva să le zici celor mai în vârstă ceva de PSD că iau foc, nu contează cât de rău a ajuns partidul acesta, e ca o echipă de fotbal căreia îi rămâi fidel și în Liga a 4-a. Nu știm să dăm drumul răului din mână. Să ne asumăm eșecul, să-l abandomnăm și să o luăm de la capăt. Ne îndrăgostim și ne atașam fatidic de tot ce avem, fie că e rău sau bun, ca proprietarul de Dacia 1300, care nu ar schimba-o nici dacă s-ar opri din km în km să o repare

Televiziunile la fel de dezbinate sunt, una strigă: “Revoluție!”, alta: “Lovitură de stat!”

Jandarmii bat și intoxică cu gaze mulțimile pașnice venite chiar cu copiii la un protest. Simplul fapt că oamenii aceștia și-au adus copiii trebuia să vă spună că nu au venit “la bătaie”, ci ca să-și strige nemulțumirea. Dar voi nu mai suportați să auziți că ați eșuat, dați cu bâta în oricine vă spune că e de ajuns.

Bisericile la fel de dezbinate sunt, dacă un preot cheamă la rugăciune în piață nu mergem că e ortodox, dacă strigă un pastor nu mergem că e n, x, y sau z. E din cult sau fără cult, dintr-o oranziație sau alta. De ce să mă duc eu când mă cheamă respectivul, eu mă duc doar când vreau eu sau mă rog în cămăruța mea, astfel nu mai credem nici cuvintele Mântuitorului care spune: “Dacă doi sau trei se vor uni pe pământ să ceară un lucru le va fi dat.”

România are o problemă la capitolul unitate, ne lăsăm dezbinați de orice, suntem individualiști, mergem de secole pe principiul “Să moară și capra veciunului!” De ce să ne unim să ne fie bine la toți când putem sta divizati și să ne fie rău individual? Azi avem șansa de a fi o singură voce. Azi avem șansa să rupem acest blestem.

E vremea să lăsăm individualismul, invidia, comfortul și să ne unim cu oricine caută binele acestei națiuni, cu oricine strigă: “Jos hoția, jos păcatul de orice fel!” Cu oricine ne cheamă la rugăciune pentru Națiunea aceasta. Vindecarea stă în unitatea noastră, vor putea închide gura câtorva mii dar nu câtorva milioane.

Ca în poza de mai jos vor unii să salveze România, unii au luat capul și-i fac respirație gură la gură, iar alții i-au luat corpul și-i fac masaj cardiac. Până nu punem capul lângă corp și până nu realizăm că toți avem de construit o țară nu ne va ieși nimic.

Doamne ajută-ne să ne unim!

https://www.facebook.com/tony.profides

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: