ANUNTURI

La Casa Albă se lucrează la un plan de pace între Israel și palestinieni

La Casa Albă se lucrează la un plan de pace între Israel și palestinieni. Deși au existat multe speculații legate de compoziția acestui plan, încă nu s-a făcut nicio declarație oficială. Când unul dintre aliații lui Trump, însă, Mike Huckabee, a venit la deschiderea unui proiect evreiesc de locuințe, într-o zonă disputată din Cisiordania, nu puțini au băgat de seamă.
Guvernatorul de Akansas, Mike Huckabee, e un vizitator veteran în Israel, iar săptămâna trecută a fost invitat să ia parte la deschiderea șantieruluidin Efrata, capitala Iudeii, un loc unde există foarte multe comunități evreiești din zona cunoscută în lume ca fiind Cisiordania.
Pentru mare parte din lume, acest cartier evreiesc din Efrata, aflat în construcție, e doar o altă așezare evreiască din Cisiordania și un nou motiv de boicot. Pentru miile de evrei care locuiesc aici însă, e inima Iudeii, care făcea parte din teritoriul Israelului în timpurile biblice.
În timp ce Huckabee punea niște mortar la construcția a 900 de case din Efrata, el spunea că ceea ce se face acolo e o punte către pace. „În fiecare zi, 1 300 de lucrători palestinieni vin la lucru în această zonă. Ei câștigă pentru familiile lor și nu e vorba de niște bani de buzunar. Aici câștigă mult mai mulți bani decât ar câștiga oriunde altundeva.”
Efrata e la sud de Ierusalim și la nord de orașul arab Hebron, unde au fost îngropați
Avraam, Isaac și Iacov.
Primarul din Efrata, Odev Revivi, i-a mulțumit președintelui Trump pentru că susține Israelul și l-a invitat să vină el însuși să vină să vadă cum evreii și arabii locuiesc împreună în Iudeea și Samaria, în ciuda mișcării BDS la nivel mondial.
O singură vizită aici vă va spune esența poporului evreu, a istoriei evreiești și a importanței poporului de evrei care locuiește aici.
Înainte să părăsească Efrata, un reporter l-a întrebat pe Huckabee ce influență a avut credința în perspectiva sa despre Cisiordania, ținutul promis Israelului în Biblie.
„Eu sunt creștin, nu evreu. Dacă eu aș crede că acele promisiuni făcut poporului evreu nu mai sunt valide, de ce aș mai crede vreo promisiune a lui Dumnezeu făcută mie?”
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 240 – august 2018, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: