ANUNTURIEDITORIALE

După Belgia, și Canada îmbrățișează sinuciderea asistată

Conform unui raport publicat recent, trei copii din Belgia cu vărste cuprinse între 9 și 17 18 au primit injecții letale după ce au decis că nu mai vor să trăiască.

Belgia este singura țară din lume în care legea le permite medicilor să pună capăt vieții unui copil – indiferent de vârsta acestuia – dacă copilul își dorește acest lucru. Legea a intrat în vigoare în anul 2014.

Raportul menționat mai sus a fost publicat luna trecută de către Comisia CFCEE – comisie care reglementează eutanasia în Belgia – și prezintă cazurile celor trei copii. Aceștia au fost eutanasiați în anul 2017. Unul dintre copii avea vârsta de 9 ani și avea o tumoare pe creier, un altul avea 11 ani și avea fibroză chistică iar cel de-al treilea copil – în vârstă de 17 ani – era diagnosticat cu distrofie musculară. Copilul în vârstă de nouă ani și cel de 11 ani au fost primii copii sub 12 ani din lume cărora li s-a administrat injecții letale în mod legal, a declarat un membru al CFCEE pentru The Washington Post.

Conform The Telegraph, legislația belgiană impune ca copilul să fie consultat psihic și să aibă consimțământul părinților atunci când solicită sinuciderea asistată.

Suporterii legii spun că un copil nu ar trebui să sufere. Oponenții legii spun că copiii nu au discernământ pentru a lua o decizie cu privire la viața lor.

Oncologul pediatru Stefaan Van Gool, din Belgia, a declarat: „În prezent, nu există niciun instrument care să arate în mod sigur că un copil are capacitatea să discearnă și să ia o decizie atât de importantă de unul singur.”

Nu doar copiii sunt eutanasiați. Potrivit The Telegraph, numărul anual al cazurilor de eutanasie din toate grupele de vârstă s-a multiplicat de aproape cinci ori în ultimii zece ani în Belgia. Din 2016 până în 2017, 4.337 de persoane au solicitat asistență medicală pentru a-și pune capăt zilelor. Majoritatea au fost pacienți cu cancer.

Canada se află pe locul doi în lume în ceea ce privește sinuciderile asistate legal. Medicii și asistenții medicali au ucis aproape 4.000 de pacienți, deoarece eutanasia a fost legalizată în Quebec în decembrie 2015 și, în cele din urmă, în întreaga țară, potrivit site-ului Evolution News and Science Today. Site-ul precizează, de asemenea, că numărul eutanasiior a crescut în mod constant după legalizare.

Raportul mai arată că Canada a îmbrățișat într-un mod „entuziast” cultura morții. Ontario a adoptat recent o lege care obligă medicii să eutanasieze un pacient calificat legal, indiferent dacă prin acest lucru se încalcă drepturile religioase și conștiința medicilor în cauză.

Sursă: CBN News

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9210-dupa-belgia-si-canada-imbratiseaza-sinuciderea-asistata#ixzz5NqXjDukY
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: