ANUNTURIEDITORIALE

Devotional – Ajutoare in rugăciune

Cât de des te rogi pentru alții? De prea multe ori când spunem cuiva, „mă voi ruga pentru tine”, uităm să o facem. Sau ne rugăm din când în când şi uităm nevoia lor.

Apostolul Pavel a avut greutăți atât de dure încât s-a temut pentru viața sa: „În adevăr, fraţilor, nu voim să vă lăsăm în necunoştinţă despre necazul care ne-a lovit în Asia, de care am fost apăsaţi peste măsură de mult, mai presus de puterile noastre, aşa că nici nu mai trăgeam nădejde de viaţă” (2 ​​Corinteni 1:8). Pavel și-a împărtășit nevoia cu frații săi și după ce a fost eliberat, a pus totul pe seama sprijinului lor în rugăciune (vezi 2 Corinteni 1:11).

Nu știm exact ce probleme avea Pavel, dar 2 Corinteni 7:5 oferă un indiciu: „Căci, şi după venirea noastră în Macedonia, trupul nostru n-a avut nicio odihnă. Am fost necăjiţi în toate chipurile: de afară, lupte, dinăuntru, temeri.” Pavel se afla într-un punct de epuizare, suferind poate la nivel mental și, evident, avea nevoie de sprijin în rugăciune.

Mulți credincioși suferă astăzi, așa cum a făcut-o şi Pavel; cea mai mare durere este cea emoțională, provocată poate de cei pe care ei i-au iubit sau i-au ajutat cel mai mult. O lecție semnificativă pe care a învățat-o Pavel în durerea lui a fost că el a trebuit să se întoarcă către Domnul. El nu mai avea încredere în carnea, abilitățile sau voința lui. „Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim; pentru ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care învie morţii” (2 Corinteni 1:9).

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/9209-devotional-ajutoare-in-rugaciune#ixzz5NesZbJaR
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: