Reclame
ULTIMELE STIRI

Vară cu de toate pentru toți – Alexandru Fintoiu


Vara asta a avut de toate. Ploi, nunți, soare și evenimente nefericite. Toate cele. Încă nu s-a terminat. Și la nunți și la înmormântări sunt cam aceiași oameni plictisiți. Nu prea îi mișcă nimic, nici zâmbet, nici lacrimă. La plâns mai sunt ceva șanse.
La nunți sunt multe categorii. Unii care sunt acolo că le place. Alții sunt acolo că n-au alte opțiuni. Unii obligați de datorii, alții care așteaptă masa la restaurant, dar și oameni care comentează tot timpul de toate. Sunt și cei care se bucură cu adevărat de miri.
La tristeți sunt mai puțini, unii care merg că trebuie, alții că-i obligă moralitatea sau biserica, ori bunul simț. Puțini sunt cei care merg din pură empatie pentru persoana care s-a dus la cele veșnice. Sunt și cei care merg din respect pentru cei în viață.
M-am întrebat mereu ce au în comun toți acești oameni dintre care facem parte și noi. Mi se pare greu să răspund. Evenimentele ne adună și ne despart, ne apropie sau ne depărtează, ne împart sau ne înmulțesc, dar, toate Îl au la origine pe Dumnezeu.
Nu e bine ca omul să fie singur, nici în viață nici la moarte. De obicei cei singuri sunt tare nefericiți. Am fost creați de Dumnezeu să fim împreună și la bine și la rău. Suntem oameni și avem nevoie de oameni lângă noi, nu de câini.
Cineva spunea că un animal poate fi mai bun ca un om. Eu spun că un animal e animal, deși se comportă omenește câteodată și te încântă. Și mai spun și că un om e om chiar dacă uneori e mai rău ca un animal.
Un creștin iubește animalele, dar nu le pune mai presus de oameni niciodată. Hristos și-a dat viața pentru tine, nu pentru pisica ta.
Am obosit într-o lume în care oamenii ajung să meargă la nuntă cu prietenul său, animalul de companie sau la înmormântare cu câinele cu ochelari de soare negri.
Iubiți oamenii și apoi iubiți și animalele. Dar cine iubește omul Îl iubește și pe Hristos.

http://www.ciresarii.ro/index.php/vara-cu-de-toate-pentru-toti-alexandru-fintoiu/

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22361 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: