ANUNTURI

Care este păcatul preferat al protestanţilor?

Cea mai mai ispită cu care se confruntă credincioşii protestanţi americani este, după spusele lor, mâncatul în exces. În comparaţie cu publicul general (55%) şi cu catolicii (44%), protestanţii sunt cei mai vulnerabili la mâncatul în exces (66% recunosc că aceasta este marea loc slăbiciune), potrivit celui mai recent studiu Barna.

Alte ispite cu care se confruntă protestanţii sunt tentaţia de a se îngrijora prea mult (58%), de a amâna ce au de rezolvat (57%), de a cheltui prea mulţi bani (42%) şi de a fi leneşi (40%). Ispitele cu care se confruntă mai puţin credincioşii protestanţi sunt bârfa (22%), invidia (20%), vizionarea de materiale pornografice (14%), minţitul (14%) şi consumul de alcool sau droguri (3%).

 

Atunci când au fost întrebaţi ce fac pentru a rezista ispitei, mai mult de jumătate dintre americani au recunoscut că nu fac nimic. În schimb, catolicii şi protestanţii au afirmat că fac ceva cu privire la aceasta. Aproape 18% se roagă, 12% încearcă să se convingă logic că nu merită să cedeze ispitei, 10% spun nu şi păstrează distanţa faţă de tentaţie, iar 3% citesc câteva pasaje din Biblie.

 

Când au fost rugaţi să explice de ce cred că uneori nu pot rezista tentaţiilor, doar 1% dintre respondenţi au argumentat spunând că de vină este natura păcătoasă a omului. Jumătate dintre cei chestionaţi nu au ştiut să răspundă, 20% o fac pentru a scăpa de viaţa lor sau pentru că le face plăcere, în timp ce 10% o fac pentru a uita de dureri şi de necazuri.

 

Sondajul reflectă numeroasele ispite cu care se confruntă credincioşii americani, dar în spatele tuturor acestora se află un singur păcat, şi anume idolatria, a declarat Kyle Idleman, autorul cărţii „Not a Fan”.

 

„Acesta este păcatul din care derivă toate celelalte. Păcatele noastre preferate dezvăluie care este „zeul nostru preferat”. De fapt, de fiecare dată când cedăm uneia dintre aceste ispite, alegem un Dumnezeu fals. Idolatria este păcatul numărul unu în Biblie şi acest lucru nu s-a schimbat. Dar acum, în loc să ne închinăm la statui cioplite şi imagini aurite, ne închinăm cu cărţi de credit, motoare de căutare şi calendare. Templele noastre au devenit site-uri, restaurante şi stadioane”, a declarat Idleman pentru site-ul Christian Post.

sursa: semneletimpului.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: