ANUNTURI

COPII AI FĂGĂDUINȚEI (Richard Wurmbrand, Mai mult decât biruitori)

Pe când Isaac era încă foarte tânăr și încă nu înțelegea tot ce i se întâmpla, tatăl său, Avraam, l-a legat și a scos cuțitul să-l înjunghie. După ce viața i-a fost cruțată n-a adresat niciun reproș tatălui său, n-a pus nicio întrebare. Ar fi putut să-și urmărească tatăl în justiție și ar fi câștigat procesul – dar era un copil al făgăduinței. A continuat să-și iubească și să-și respecte părintele până când a înțeleg mai bine ce s-a întâmplat.

Un servitor a ales-o, în locul lui Isaac, pe viitoarea lui soție. Acest fiu n-a insistat să-i fie respectat dreptul de a decide. Slujitorul a ales-o pe Rebeca și „el a iubit-o”. Ar fi iubit orice fată pe care i-ar fi adus-o bătrânul Eliezer.

Când a săpat o fântână, oamenii au căutat prilej de ceartă cu el. „Este a noastră!”, au spus ei. Isaac nu și-a apărat drepturile în fața unui tribunal: le-a cedat lor puțul și a săpat un altul. După ce acesta i-a fost luat de păstori, fără niciun cuvânt, Isaac a săpat un al treilea, până când s-a potolit pofta lacomilor săi vecini. La sfârșit nu mai avea decât o fântână.

Când însuși fiul său l-a înșelat, nu l-a mustrat în niciun fel: „Isaac l-a chemat pe Iacov și l-a binecuvântat”.

ACCEPTAȚI TOT CEEA CE VĂ TRIMITE DUMNEZEU CHIAR DACĂ E ÎNCĂ INDESCIFRABIL; NU VĂ TEMEȚI DE NIMIC!

Via: Marius Cimpoae

https://dininimapentrutine.com/2018/07/21/copii-ai-fagaduintei-richard-wurmbrand-mai-mult-decat-biruitori/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: