Reclame
ULTIMELE STIRI

Goana dupa apreciere: de ce posteaza tinerii fotografii provocatoare pe retelele de socializare?


Comunicarea prin intermediul mijloacelor media este cea mai ușoară și cea mai folosită metodă, mai ales în rândul tinerilor. Prin tot ceea ce distribuie, ei sunt nerăbdători să-și arate aprecierile și dezaprecierile pe internet. Generația noastră digitală le bombardează pe tinere cu reguli și păreri despre cum ar trebui să arate, pe cine ar trebui să placă și cum să se comporte. Social media adaugă presiune și le face să-și dorească să atingă o perfecțiune artificială. Această presiune în creștere poate provoca daune psihice și emoționale.

„Social media predomină. E imposibil de evitat. Este imposibil să fii adolescent și să te simți normal fără să fii pe vreo rețea de socializare. Problema apare când aceste rețele sunt folosite ca un mod de formare a identității adolescenților”, a explicat  dr. Jill Weber, expert în probleme de familie și relații

Succesul platformei Instagram demonstrează puterea imaginii. Oamenii din întreaga lume postează în jur de 20 de miliarde de poze pe zi și se primesc în jur de 1.6 miliarde de aprecieri. Multe tinere se apreciază sau se depreciază în funcție de numărul de aprecieri sau de numărul de persoane care le urmăresc.

„Dacă o fată sau o femeie se luptă cu dorința de a se simți bine, de a se simți apreciată, s-ar putea să apeleze la rețelele de socializare mai mult decât e necesar. Uneori se simte bine pentru că primește aprecieri și se simte importantă, dar acest lucru este temporar. E ceva schimbător pentru că următoarea zi s-ar putea să postezi o nouă poză și să nu primești nicio apreciere. Atunci stima ei de sine se prăbușește”, a adăugat Weber.

mc 534 socialmedia4

Nevoia de a fi apreciate le forțează pe multe adolescente să apeleze la imaginile sexy pe care acestea le văd pe coperțile revistelor, la televizor și pe nenumărate site-uri.

„Pe astfel de site-uri sunt promovate fete foarte sexy, foarte slabe. Astfel de imagini sunt promovate pe astfel de pagini. Dar majoritatea femeilor nu arată ca fetele din acele poze. Este o idee falsă a ceea ce este realitatea”, a continuat Jill Weber.

„Acea presiune a perfecțiunii… Ești bombardată în fiecare zi cu diferite imagini în care totul e perfect și care pun presiune asupra felului în care îți vezi propriul corp”, a afirmat dr. Linda Mintle, psihoterapeut în terapie de familie.

Multe adolescente, precum Caroline și Cara, sunt de acord cu aceste studii. „Aceste imagini din media stabilesc un fel de model pe care ar trebui să-l urmezi. Ca adolescente încercăm să devenim acea imagine”, a recunoscut Caroline.

Aceași părere a avut-o și Cara. „Când te uiți la reclamele magazinelor și vezi cum arată acele modele îți dorești să arăți și tu ca ele. Atunci începi să nu mai fi mulțumită de tine.”

Diferite studii arată că această problemă apare și înaintea adolescenței. 40% dintre fetițele cu vârsta între de 9, 10 ani au ținut deja o dietă, 70% dintre fetițele cu vârsta între 6-12 ani vor să fie mai slabe și majoritatea fetelor de la clasa a 5-a până la clasa a 12-a spun că revistele le influențează ideea despre corpul perfect. În timp ce aspectul și presiunea grupului sunt lucruri vechi, media socială prezintă o nouă schimbare: hărțuirea online.

În cazul fetelor, hărțuirea online este extrem de răspândită. Mai ales pentru că poate fi un mod prin care poți ca fată să fii agresivă. Poți fi dură cu o altă fată, poți să o poreclești cum vrei tu, să-i spui că nu e atrăgătoare și totuși, nu ești expusă la vedere. Dr. Linda Mintle e de părere că avem o problemă uriașă cu hărțuirea online și cu aceste comentarii groaznice. Mai există și presiunea că fetele trebuie să fie tot timpul sexy, să posteze poze prin care să atragă atenția băiețeilor.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22106 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: