EDITORIALE

Tony Berbece: Trei minciuni despre Rai pe care le cred românii

În primul rând românii cred că oricine moare din poporul acesta ajunge imediat în Rai pentru că suntem un popor “creștin”. La Dumnezeu nu există mântuire de grup, ci doar personală. A murit un tânăr care s-a drogat și apoi s-a aruncat de la geam, iar în locul în care a căzut s-a făcut o cruce și s-a scris: “Dumnezeu a mai chemat un înger acasă!”

Nimeni nu le-a spus adevărul. Oamenii nu-s puri ca îngerii, ei au nevoie de iertare pe care trebuie să o ceară personal, iar oamenii nu pleacă în maniera aceasta spre Rai. Biblia spune clar:” Ferice de cei cu inima curată căci ei vor vedea pe Dumnezeu!” Iar singurul care curățește inimi este Hristos, având o relație cu el prin rugăciune și trăind după standardele Lui.

A doua minciună pe care poporul acesta o crede este că o anume Biserică este singura care-i trimite în Rai. Poporul român printr-o anumită biserică a “reușit” marea “performanță” să pună monopol pe rai, unii cred că numai ei vor fi acolo și că Cerul e plin de icoane și că miroase a tămâie. Motiv pentru care unii nici nu-l vor. Unii zic că dacă te lepezi de ei te mănâncă iadul, dar Biblia condamnă doar lepădarea de Hristos și chiar recomandă lepădarea de frați, surori, mamă, tată când aceștia te îndepărtează de Mântuitor.

Cerul nu e al unei biserici/orangizații omenești anume. Cerul nu se cumpără pe parcele și nici nu se dă în arendă pe mii de ani unora cu crucea mai mare la gât. Cerul este un loc unde leul stă cu oaia. Dacă tu care te crezi leu i-ai mânca pe “sectanți” sau pe “ereticii de ortodocși” cu fulgi cu tot deși aceștia sunt salvați prin Hristos, atunci tu nu ești gata să conviețuiești cu ei acolo. Cerul nu-i pentru tine. Există un loc al urii mai jos cu câteva nivele.

A treia minciună este că banul te trimite în Rai. Cine dă e mântuit, cine nu dă rămâne pe dinafara, de aceea au băgat 500 de milioane de € într-o catedrală care se numește “Catedrala Mântuirii Neamului”. Așa se umbla și acum 500 de ani cu punga printre naivii care nu aveau posibilitatea să citească Biblia și să vadă că nu după numărul banilor ajungi în Rai, ci după neprihănirea pe care o primști prin Hristos. Azi sunt Biblii dar nu se citesc din nepăsare.

Hristos a venit să vestească Evanghelia săracilor și să o dea gratis. La prima trimitere din Matei 10, Hristos, cel mai mult a insistat pe gratuitatea mântuirii și pe faptul că puterea pe care au primit-o gratis, tot gratis trebuie să o dea. Binele se face gratis, de nevoi se îngrijește Dumnezeu tot prin oamenii pe care-i schimbă. Așadar, binele îl faci gratis și ți se întorce gratis! E legea Împărăției Cerurulor. Dumnezeu plătește și are și cu ce și prin cine!

Doamne ajută!

https://www.facebook.com/100001143847506/posts/1718463744868404/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: