EDITORIALE

De ce crezi tu că tinerii din biserică nu au chef de rugăciune si nu o consideră importantă?(1)

De ce crezi tu că tinerii din biserică în general, nu au chef de rugăciune sau nu consideră rugăciunea ca fiind importantă? 

Răspunsurile de mai jos le consider mai mult decât interesante și reprezintă o reală provocare pentru generația noastră. DOAMNE AJUTĂ-NE!!!

1.  Generația actuală este o generație egocentrată; nu le place mijlocirea. Sunt învățați cu succesul rapid și lucruri instante. Renunță ușor dacă nu văd rezultate imediate.

2.  Pentru că disciplina lasă de dorit la tineri și rugăciunea are nevoie de disciplină.

3.  Cei mai mulți dintre noi avem impresia că putem trăi și fără rugăciune. Credem căci lipsa rugăciunii nu afectează viețile noastre personale. Că putem duce o viață de creștini și fără rugăciune. Că rugăciunea nu poate schimba mai nimic în viețile noastre de zi cu zi. Ne concentrăm atât de mult pe persoana exterioară, încât uităm că în noi există și un om duhovnicesc care trebuie hrănit. Nu experimentăm destul de mult (unii dintre noi NICIODATĂ) puterea rugăciunii și ne-am obișnuit să trăim așa!

4.  Nu știm nici să ne rugăm, cred… Și nu există nici voință sau motivare; cred că în mintea multora li se pare că îi facem lui Dumnezeu o favoare, rugându-ne, și nu înseamnă viață pentru noi! Mi se pare un lucru grav că oamenii „așa-ziși pocăiți” nu doresc să se roage și că nici nu li se spune cu mi multă seriozitate că, oameni buni e absolut vital (nu opțional) să ne rugăm!!!

5.  Cred că cei care sunt cu adevărat creștini, consideră rugăciunea IMPORTANTĂ! La mulți însă le lipsește rugăciunea de acasă, care cred că e cea mai importantă. Alții nu se consideră suficienți de ‘spirituali’.

6.  Majoritatea oamenilor iau rugăciunea ca o ultimă opțiune. Comoditate, indiferență, consideră că starea în care sunt e destul de bună și încă nu au ajuns la disperare… Mă gândesc și la versetul care spune, ‘Gustați și vedeți ce bun este DOMNUL…’ Mulți nu au gustat niciodată deliciul rugăciunii, au experimentat doar mirosul – pentru că odată ce guști cu adevărat din Dumnezeu, vrei tot mai mult și mai mult!

7.  Unii nu au experimentat rezultate vizibile la rugăciuni; alții nu au o viață de rugăciune personală și ca atare, nu știu să se roage.

8.  Sunt prea prinși de firea pământească și sunt blocați la nivel mintal. Nu pot să se roage pentru lucrurile care nu se văd și să creadă că le-au și primit. Ei cred doar ceea ce văd și de aceea consideră că nu e așa de important să te mai rogi. Rugăciunea are de-a face și cu trăirea zilnică. Personal cred că, cei care sunt așa, se roagă mai mult de pe buze și nu cu inima!

9.  Nu experimentează acasă sau în general o viață de rugăciune. Nu au adus înaintea lui Dumnezeu cauze și nu au văzut răspunsuri, iar de aici vine îndoiala. De ce să mă mai rog, oricum nu se rezolvă nimic. Sunt prinși de viața cotidiană și cu trecerea timpului uiți de lucrurile pe care nu le găsești așa de importante!

10.  În primul rând e din cauză că pur și simplu nu îL cunosc pe Dumnezeu în mod personal și nu îL iubesc. Atunci când iubești pe cineva abia aștepți să te reîntâlnești cu acea persoană și să discutați… Dar unde nu e dragoste și pasiune, nici nu ești dispus să investești timp. În al doilea rând e din cauză că nu cunosc și nu au experimentat poate niciodată, puterea rugăciunii. Dacă ar fi văzut ce diferență uriașă face rugăciunea, lucrurile ar fi stat altfel.

11.  Cred că tinerii se aprind și se sting la fel de repede. Singura diferență în durata înflăcărării lor este un lider mistuit de prezența lui Dumnezeu. Dacă înaintea lor au un astfel de om, de model, să te ții bine că revoluția a și început!

‘ACEST VEAC SETOS DUPĂ PĂCAT, ARE NEVOIE DE O BISERICĂ SETOASĂ DUPĂ RUGĂCIUNE.’Leonard Ravenhill

Scris de Nick Carole Decean

sursa: www.facebook.com/nickcarole

CLICK AICI PENTRU A DOUA PARTE

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: