Reclame
ULTIMELE STIRI

Din traficant de droguri, în pastor curajos


Leobard „Chito” Aguilar nu a fost mereu omul lui Dumnezeu care este astăzi. În „viața veche”, așa cum îi place lui să o numească, el a fost liderul unui partid politiciar ulterior un traficant de droguri foarte periculos.

Acum, devenit creștin, el păstorește Centro Familiar Aposento Alto, o biserică protestantă din Ciudad Juarez, în apropiere de granița dintre Mexic și Statele Unite. Acesta oraș este constant sub presiunea crimei organizate.

Viața pastorului „Chito” Aguilar înainte să-l cunoască pe Isus

Povestea despre cum s-a implicat pentru prima dată în politica subversivă, luptele armate și ulterior în cartelele de droguri. Pentru aceste lucruri, trebuie să ne întoarcem în trecut cu aproape cinci decenii.

În data de 2 octombrie 1968, Mexico City a fost locul unde a avut loc masacrul Tlateloco. Sute de studenți și civili au fost atunci uciși de trupele militare și de poliție, ambele trimise pentru a întrerupe o demonstrație pașnică.

Imediat după masacru, „Chito” Aguilar a fost abordat de un grup de studenți care doreau să se alăture unei mișcări pentru a intensifica opoziția față de guvern.

„Eram tânăr și, din acest motiv, mi-a surîs ideea de a aparține acestor mișcări socialiste și comuniste subversive”, a spus el într-un interviu difuzat în 2012. „După ce m-am alăturat, unul dintre membrii grupului a venit la mine și mi-a spus că misiunea nu era doar una politică, ci și o mișcare armată, un grup de gherilă”. I-a spus că va primi o pregătire militară și va învăța cum să jefuiască bănci, să răpească oameni și să instaleze bombe pe clădiri guvernamentale. „Așa am ajuns să fac parte dintr-o organizație teroristă și ulterior să devin liderul uneia dintre celulele ei, controlând două state din Mexic: Chihuahua și Durango”.

Implicarea sa în politică subversivă și mișcarea de gherilă l-a dus pe un drum și mai periculos – a devenit traficant de droguri. El a fost implicat ani de zile în lumea crimelor organizate înainte de a fi  prins în posesie de droguri și bani și trimis în închisoare.

În timpul ce el era în închisoare, soția sa, Lidia – o catolică devotată – s-a rugat neîncetat pentru eliberarea lui. În ziua în care a fost eliberat, ea l-a dus la biserica din care făcea parte și amândoi i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru că a răspuns rugăciunilor ei.

„Dar imediat ce am ajuns acasă, i-am spus Lidiei că nu vreau să am nimic de-a face cu Dumnezeu”, a povestit el. „I-am spus că trebuia să încep să construiesc din nou ceea ce pierdusem. Nu aveam bani din cauză că averea mi-a fost confiscată”.

Însă soția lui a continuat să se roage și nu după mult timp, Leobard s-a convertit la creștinism.

Încercarea de a convinge pastorii să rămână în Mexic

Biserica pastorului „Chito” Aguilar, la fel ca multe alte biserici situate în zone controlate de bande criminale și carteluri de droguri, a fost supusă unei presiuni mari de către banda de crimă organizată din care cândva a făcut și el parte.

Într-un interviu acordat pentru Open Doors, pastorul „Chito” Aguilar a povestit că și el a fost ținta grupurilor criminale care au încercat să scoată bani din biserica sa, în total 10.000 de pesos mexicani pe lună (500 de dolari americani). Pentru că el știa de la bun început modul de operare al bandei, el spune că nu a fost niciodată intimidat de aceștia și că nu a fost nevoit să plătească niciodată bani de extorcare nicicărui grup criminal.

Își aduce aminte de crizele pe care biserica creștină din Ciudad Juarez și alte orașe de lângă graniță le-a îndurat de-a lungul anilor.

„Sunt foarte mulți pastori care și-au părăsit congregațiile și au fugit în Mexic din cauză că lucrurile au început să devină foarte periculoase pentru ei în Mexic” A fost o perioadă foarte critică pentru biserică. Liderii creștini trăiau în teamă constantă și în teroare. Cartelurile de droguri uciseseră deja un pastor și au răpit pe mulți alții.”

Văzând situașia bisericilor, el a decis să organizeze o întâlnire cu 170 de pastori care erau încă în oraș, care deja pregătiseră totul pentru a pleca în SUA.

„Toți credeau că viața lor este cea mai importantă. Le-am spus însă că nu putem să părăsim orașul și bisericile noastre în mâinile răpitorilor, și că trebuie să avem credință că Dumnezeu va fi cu noi și ne va proteja.”

Conform spuselor lui, totuși, un grup de 100 de pastori au părăsit țara așa cum planificaseră. Restul a rămas pentru a ajuta biserica să crească.

„Lucrurile s-au îmbunătățit acum pentru biserica din Ciudad Juarez, dar trebuie să fim atenți la ceea ce se întâmplă. Se pare că orașul se confruntă cu un nou val de violențe, însă până acum bisericile nu au fost afectate” a spus el.

Rugați-vă împreună cu noi pentru pastorii din Mexic și pentru credincioșii care trăiesc în zonele periculoase ale țării, unde Evanghelia nu este binevenită și este privită ca o amenințare de către traficanții de droguri.

Sursă: Open Doors

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7709-mexic-din-traficant-de-droguri-in-pastor-curajos

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23258 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: