ANUNTURI

„Reuniune de familie” la Penitenciarul Tulcea

Penitenciarul Tulcea în parteneriat cu Fundația Stânca Veacurilor a organizat azi, 25 iunie a.c., Proiectul de activitate social -umanitară “Reuniune de familie”.
Între orele 11.00 – 14.00, un număr de 14 persoane private de libertate din regimurile deschis și semideschis au primit în vizită soțiile și copiii, într-un cadru prietenos, facilitat de Biserica Creștină Baptistă din Tulcea. Scopul proiectului este refacerea și menținerea legăturii cu membrii de familie. Vizate sunt persoanele căsătorite sau care au copii, ori cu dificultăți în relaționare.
Într-o atmosferă caldă și primitoare, cei 14 deținuții și-au întâmpinat soțiile și cei 26 de copii; fiecare familie a relaționat la propria-i masă, implicându-se în jocuri de familie. S-au servit băuturi răcoritoare și au luat prânzul în familie. Pentru copii, Fundația Stânca Veacurilor a pregătit un program de jocuri și concursuri susținut de animatori, timp în care tații deținuți au petrecut mai mult timp cu soțiile sub coordonarea asistenților sociali din penitenciar și a voluntarilor fundației.
Activitatea se desfășoară în contextul finalizării de către cei 14 deținuți, a unui program educativ ”Pași către familia de acasă”, ce s-a derulat în interiorul penitenciarului, constituit din 12 ședințe susținute de voluntarii Fundației Stânca Veacurilor.
Același gen de activitate a fost susținută în 13 iunie a.c. în contextul Zilei Internaționale a Copilului, intitulată ”Dăruiește un zâmbet copilului tău”, desfășurată cu un alt grup de deținuți, 10 la număr, având ca partener Asociația ”Mâini Întinse” din Tulcea.
Aceste activități sunt parte din strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate prin implicarea acestora în acțiuni de asistență socială de mediere, menținere și consolidare a relațiilor cu mediul familial.
(Sursă informații și foto: Penitenciarul Tulcea)

http://mesageruldetulcea.ro/reuniune-de-familie-la-penitenciarul-tulcea/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: