Reclame
ULTIMELE STIRI

Devotional – S-a stins cumva dragostea dintai?


Isus le-a spus creștinilor bisericii din Efes – o biserică fondată pe învățătura evlavioasă a apostolului Pavel – că au „pierdut dragostea dintâi.” (vezi Apocalipsa 2: 4)

Când Isus folosește cuvintele „dragostea dintâi” aici, El nu vorbește despre dragostea imatură pe care o trăim atunci când suntem mântuiți pentru prima dată. Mai degrabă, El vorbește despre iubirea exclusivă. El spune: „Am ocupat odată locul întâi în inima ta, dar acum ai permis altora să-mi ia locul.”

Este important de remarcat că din toate păcatele pe care Isus le arată în cele șapte biserici Nou Testamentare din Asia, primul păcat pe care îl numește este cel care-L întristează cel mai mult: pierderea dragostei pentru El.

Creștinii din Efes au primit învățături excepționale de la Pavel; de fapt, după ce am citit epistolele lui Pavel către Efeseni, sunt uimit de Evanghelia pe care acești oameni au auzit-o și au trăit-o. Ei au avut o umblare aproape de Domnul, iar Pavel îi complimentează în Efeseni capitolul 1:1-5.

Acești creștini fuseseră „făcuți vii împreună cu Hristos… şi au fost puşi să şadă împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus.” (Efeseni 2: 5-6) Ce minunată descriere a unui fericit sfânt popor! Este evident că efesenii nu erau doar o mână de novici sau sfinți căldicei. Isus a examinat inimile unui popor care era bine întemeiat în adevărul Evangheliei. Cu toate acestea, El a subliniat că ceva era profund greșit în ceea ce-i privea: „Într-un fel în toată truda voastră, ați permis ca dragostea dintâi să se piardă.”

Cred că acest avertisment adresat efesenilor este destinat fiecărui creștin care trăiește în aceste zile de pe urmă. De fapt, Domnul ne spune: „Nu este suficient să fii un slujitor grijuliu, dăruit și harnic care susține standardele morale. Dacă în acest proces afecţiunea ta pentru Mine nu crește, atunci ți-ai pierdut dragostea dintâi.”

Vă încurajez să vă examinați inima astăzi și să vă întoarceți la dragostea dintâi. Cereți lui Dumnezeu har și putere să înceapă din nou să vă păzească afecțiunea pentru Hristos.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/devotional/8886-devotional-s-a-stins-cumva-dragostea-dintai#ixzz5HclvahEM
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22650 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: