Reclame
ULTIMELE STIRI

Video: „De ce urăsc religia, dar Îl iubesc pe Iisus”(33.314.849 de vizualizari)

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

„Și dacă ți-aș spune că Iisus ar aboli religia?" este începutul în forță al unui videoclip care, la doar patru zile de la publicarea pe YouTube, a reușit să strângă aproape 8 milioane de vizualizări (la momentul scrierii materialului). Un tânăr artist creștin, Jefferson Bethke din Washington (SUA) a pornit o bătălie video împotriva fariseismului și a mântuirii prin fapte. Demersul lui a provocat un val de reacții pe Internet, cele mai multe dintre ele fiind


pozitive.

Acesta este o poezie pe care am scris-o ca să evidențiez diferența dintre Iisus și falsa religie,” explică, în descrierea clipului de pe YouTube, tânărul care a fost acuzat de unii dintre cei care au comentat clipul, impertinență și aroganță pentru versurile din videoclip.

„Biserica nu e un muzeu al oamenilor buni, e un spital pentru cei căzuți,” spune unul din aceste versuri, care par să atace un trend vizibil în comunitățile creștine, indiferent de denominațiune. Tânărul explică mai departe: „Iubesc biserica, iubesc Biblia și da, cred în păcat, dar crezi că dacă Iisus ar veni la biserica ta, i-ar da voie înăuntru?”

Pe lângă critica dură la adresa unui anume fariseism contemporan – care construiește biserici luxoase, dar ignoră săracii – versurile clipului deplâng popularitatea acelei religii care plasează meritele mânturii în responsabilitatea creștinului. „Iisus și religia sunt la antipozi,” spune piesa. „Unul este Dumnezeu, altul este o invenție omenească. Unul este leacul, celălalt este boala. Religia spune ‘fă!’, Iisus spune ‘am făcut’. Religia spune ‘sclav’, Iisus spune ‘fiu’. Religia te leagă, Iisus te eliberează. Religia te orbește, dar Iisus te face să vezi. Religia înseamnă că omul Îl caută pe Dumnezeu, creștinism înseamnă că Dumnezeu îl caută pe om.

Reacțiile negative la acest videoclip au fost pe măsura vehemenței creatorului lui. „’Urăsc religia’??? Te-am ascultat bolborosind acolo 4 minute, PREDICÂND despre Iisus, care este miezul a ceea ce înseamnă creștinismul. Nu doar că este o declarație întortocheată, dar este și falsă.” scria pe YouTube un comentator care s-a semnat „gmmg93″.

Controversa pare așadar alimentată de confuzia asupra termenilor aduși în discuție: „sunt confuz(ă). Începi prin a spune că urăști religia, și apoi începi să vorbești despre creștinism. Umm… nu-i și asta o religie? Sau ar trebui ca acest clip ridicol să se numească ‘De ce urăsc orice altă religie care nu se numește creștinism'”.

Alți internauți, precum Marc Barnes, contributor pe blogul interconfesional, Patheos, susțin că ideea lui Jeff, că Christos a dorit desființarea religiei este o greșeală de neiertat. Contraargumentând, Barnes oferă versetul biblic în care Christos declară că „nu am venit să stric Legea și Proorocii. Am venit nu să stric, ci să împlinesc” (Matei 5:17). „Ce erau Legea și Profeții?”, întreabă Barnes. „Iudaismul. Ce este iudaismul? O religie. Ce anume a spus Iisus că NU vrea să desființeze? Corect. O religie.”

Barnes spune că aceste cuvinte ale lui Christos s-au reflectat și în faptele Lui, și oferă ca exemplu instituirea ritualului Sfintei Cine (al Împărtășaniei, sau al Comuniunii), care avea să fie un mod prin care comunitatea creștină să își amintească periodic de sacrificiul Lui.

În ciuda potențialelor confuzii evidențiate de comentatori, o analiză atentă a clipului, precum și a descrierii făcute de creatorul lui, arată că acesta nu încearcă să promoveze un creștinism ieftin. Deși virulente, versurile lui nu par să se îndrepte împotriva Bisericii, tocmai pentru că Jeff face o diferență între „religiozitate” ca formă de manifestare a „religiei false” și „Biserică” sau „creștinism” ca forme de manifestare ale „religiei autentice” (ale relației cu Iisus).
Celelalte clipuri ale artistului militează pentru asilimarea valorilor biblie. Tânărul vorbește despre importanța purității sexuale , despre abstinența premaritală, despre importanța modestiei.

Sursa: Huffington Post, Patheos via www.semneletimpului.ro

Reclame
Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22683 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

1 comentariu la Video: „De ce urăsc religia, dar Îl iubesc pe Iisus”(33.314.849 de vizualizari)

  1. A republicat asta pe Noutati Crestine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: