ANUNTURI

DOMNUL LUPTĂ PENTRU TINE!

Man hand touching the screen

Adevărul absolut despre noi oamenii este că suntem ființe create de Dumnezeu cu o parte fizică și una spirituală. Noi în spatele acestei carcase umane numite trup, avem un miez numit deseori omul dinăuntru.

Dacă trupul acesta este atât de palpabil și este expus vederii celor din jurul nostru, acea parte lăuntrică din noi nu se vede fizic, dar poate influența într-un mod direct fizicul. De fapt, Biblia spune că ceea ce se întâmplă aici în lumea văzută este ca o urmare a ceea ce se întâmplă în cea nevăzută. Scrie aceasta în Proverbe 4:23: Păzește‑ți inima cu toată atenția, căci din ea ies izvoarele vieții!

Acum vreau să înțelegi că acea parte din lăuntrul tău care nu este văzută de oameni, dar pe care o cunoști destul de bine, într-o bună zi va ieși la suprafață. Nu putem masca la nesfârșit chiar dacă cei din jurul nostru nu cunosc ce este în noi. Carcasa (trupul) poate arăta nespus de bine, dar interiorul să fie putred. Însă ceea ce contează într-un final nu va fi cât de bine va arăta omul acesta trupesc dacă cel dinăuntru este mort.

Gândește-te puțin la un ou înainte de a-l sparge. Nu este cu nimic deosebit de celelalte, arată extraordinar, dar atunci când îl spargi să vezi că el este stricat?! Adevărata valoare a acelui ou nu este dată de coaja lui, ci de miez. Așa este și în cazul nostru, al oamenilor. Adevărata valoare se află în noi și ea se valorifică atunci când iasă afară. Omul care nu se ocupă de interiorul lui este ca un ou stricat și arată că nu îi pasă cu adevărat de viață și totodată de veșnicie.

Biblia însă ne dă o soluție extraordinară la această problemă și ne spune în Efeseni 3:16: și mă rog ca, potrivit cu bogăția slavei Sale, să fiți întăriți în putere, prin Duhul Lui, în omul lăuntric. Duhul lui Dumnezeu produce în noi tăria necesară pentru a ne schimba și a ne aseamănă tot mai mult cu El. Interiorul nostru poate fi schimbat radical de Duhul lui Dumnezeu atunci când petrecem timp de calitate cu El.

Dar aici intervine un lucru peste care Dumnezeu nu trece: voința noastră. Dacă Îl vei lăsa să te schimbe și să te întărească astfel încât să îți trăiești viața într-un mod vrednic de chemarea Lui, o va face, dar dacă tu nu vrei aceasta, El nu te va obliga. Decizia îți aparține, dar totodată și regretul și consecințele.

Lasă ca interiorul tău să fie transformat de Duhul lui Dumnezeu!

COSMIN RÎȘCANU

http://partascuhristos.com/devotionale/devotional-adevarul-din-noi/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: