Reclame
ULTIMELE STIRI

Dragostea și Rusaliile – Nicolae Geantă

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00


Suntem însetați să primim focul de la Rusalii. Și asta pe bună dreptate. Pentru că ne aduce curaj, eficiență, autoritate, călăuzire sfântă. Pavel spune că Duhul Sfânt se vede după rod: dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate… Noi credem că după decibeli produși la rugăciune.

Rusaliile nu sunt fără dragoste! Prima roadă a Duhului este dragostea (Galateni 5:22). Iar dragostea mângâie, nu dă cu parul. Tocmai de aceea, Domnul Isus a numit pe Duhul Său cel Sfânt – Mângâietorul. Cine are Duhul are cel mai bun balsam pentru inimi. Cine nu are, vorba Seforei, fata mea cea mică: “joacă fotbal cu sufletele oamenilor!”. Și pierde…

Am rămas șocat să aud că zilele trecute, la o seară de stăruință, un “vas de lucru” a “măcelărit” o tânără proaspăt întoarsă la Dumnezeu. “Botezul tău (în apă) e de la Satana!”, i-a strigat plin de furie cel ce zice că e unealta lui Hristos, dar urăște lucrările altor slujitori făcute în Numele Trinității. “Ești o păcătoasă!”. Și injuriile au curs ca Amazonul în zi de potop. Dar paradox: spre final tânăra a fost singura ce a primit botezul Duhului în acea seară! Pentru că Dumnezeu coboară în inimile celor ce-L iubesc! Dragostea nu alege pe cei desăvârșiți ci desăvârșește pe cei aleși.

Chiar dacă aș vorbi în limbi îngerești și n-am dragoste aș fi un chimval zângănitor, spune Pavel (1 Cor. 13:1). Zgomotul nu potolește furtuni. Le amplifică. Și vorba lui Kazantzakis: “Nu putem liniști lumea dacă nu avem pace în inima noastră”.

Nu vreau să fiu nici acid, nici toxic, nici înțeles greșit, dar Petru zice că cine nu iubește pe fratele său e copilul diavolului! (1 Petru 3:10b). Cine nu iubește, nu cine nu are felurite daruri… Căutați Rusalii pline de iubire!

Rusaliile sunt primăvara lui Dumnezeu pentru suflet. Dar fără dragoste nicio o floare a ei nu se deschide. Și ce fel de primăvară am avea dacă în suflet este iarnă?

Ar trebui să strige lumea după noi ca după Francisc d’Assisi: “Au băut prea mult Dumnezeu și s-au îmbătat”. Dragostea este singura beție plăcută lui Dumnezeu…

Proorociile se vor sfârși, limbile vor înceta. Dar dragostea? E soarele mereu la amiază. Nu va pieri niciodată! (1 Cor. 13:8)

Căutați să fiți plini de focul de la Rusalii! Să slujiți cu diferitele dumnezeiești daruri! Să proorociți! Dar fără dragoste nu veți fi decât topoare! Sau cozi de topor…

Reclame
Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22699 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: