ANUNTURI

De ce dragostea unora durează scurt?

De ce se întâmplă adesea cazuri când te îndrăgosteşti tare de cineva, trece 1,5-2 ani şi te trezeşti că ţi se spune: „Ştii, nu mai este ce a fost, nu mă mai intereseaza/atrage aşa de mult spre persoana ta, nu cred ca te mai iubesc aşa de tare…” De ce se întâmplă aceasta? De ce sentimentul cel de foc de la început e aşa de mare ş pe urma îl pierdem? Şi când eşti tânăr , cit de cit mai poţi avea alternative, dar daca te căsătoreşti şi într-o bună zi iţi spune partenerul de viata acelaşi lucru? Ce faci atunci? De ce se întâmplă frecvent aşa situaţii? De ce?

Pentru că mulţi nu cunosc dragostea adevărată

Cărţile, filmele, mas-media influenţează grozav pe oameni şi mai rar spre bine. Mulţi învaţă dragostea din aceste surse şi îşi formează concepte total greşite despre dragoste. Mai înainte au început o epidemie de tele-novele unde tocmai aceasta arată. Îmi amintesc despre una care se numea „Alondra” şi acolo, este arătată viaţa unui bărbat care, cică se îndrăgosteşte de o fată Alondra şi tot filmul este despre curvia lor, care este prezentată foarte romantic, pe când relaţia lui cu soţia lipsită de acest aspect. Dar cine trebuia să se îngrijească şi să protejeze dragostea din căsătoria lor? Nu tot acest bărbat? Trist este că oamenii au luat din acel film că romantică poate fi doar o relaţie amoroasă interzisă şi nici cum nu au învăţat cum să-şi facă căsătoria romantică şi cum să păstreze focul dragostei. Am dat doar un exemplu, dar judecaţi singuri ce învaţă oamenii din filmele pe care le privesc.

Buneii şi părinţii noştri au cunoscut altfel dragostea

Cu toate că sunt criticaţi acum, socotiţi demodaţi, etc., părinţii şi buneii noştri, au fost o generaţie care au cunoscut altfel dragostea. Ei ştiau că au responsabilităţi unul faţă de altul şi într-o mai mare măsură căutau să-şi fie credincioşi şi să-şi slujească unii altora. Acum trăim într-o eră a cultului egoismului când mulţi urmăresc doar binele lor, sau cum spun ei „să se petreacă” de parcă alţii nici nu mai sunt în jur. Auzim de femei care pleacă la Italia şi la scurt timp uită că au soţi acasă, că au copii şi se căsătoresc cu alţii, spunând că nu mai au dragoste pentru soţii lor. Cum se poate aşa ceva?

Dragostea adevărată nu este determinată de sentimente

Da, dragostea este însoţită de sentiment, dar nu se termină acolo unde se răcesc sentimentele. Dragostea adevărată caută să-i facă bine celui pe care îl iubeşte şi atunci când persoana respectivă nu merită. Iată ce spune Dumnezeu despre dragostea adevărată:

Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fui, ca noi să trăim prin El. Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru noi. (1 Ioan 4:9-10)

CITESTE TOT ARTICOLUL (CLICK AICI) ARTICOL SCRIS DE VASILE FILAT

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: