Reclame
ULTIMELE STIRI

Suedia: Un pastor a fost condamnat la o lună de închisoare pentru propovăduirea învățăturilor biblice despre sexualitate


Acum câțiva ani, am fost implicat în apărarea pastorului suedez Ake Green. După cum se știe, acesta a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru săvârșirea faptei de incitare la ură (hate-speech) constând în aceea că, într-o predică de duminică, s-a referit la comportamente sexuale imorale practicate în Suedia și nu numai. Pastorul a fost învinuit și trimis în judecată pentru încălcarea dispozițiilor legale suedeze referitoare la interdicția incitării la ură, prin ceea ce a spus într-o predică si care a fost considerat a reflecta dispreț.

După cum a spus acuzarea în timpul procesului oricine poate avea orice religie doreste, dar reprezintă un atac împotriva homosexualilor să citezi din Biblie în ceea ce priveste acest subiect, așa cum a făcut el în discursul incitator în acest sens. În cursul apelului final din fața Curții Supreme a Suediei, acuzarea a insistat în interogatoriul aplicat pastorului asupra cererii de a folosi o altă Biblie, respectiv una care să nu dezaprobe homosexualitatea. Calm, pastorul i-a răspuns de trei ori că există o singură Biblie.

Procesul a fost ca din timpurile întunecate ale istoriei. Doar că, în loc de o vrăjitoare acuzată de formule sataniste, era un cleric acuzat de un procuror – reprezentând adevărul corect al prezentului – pentru a retracta Sfânta Scriptură. Dacă nu aș fi fost prezent să văd cu ochii mei cum se derula totul, nu as fi crezut că așa ceva s-ar mai putea întâmpla în prezent. Din fericire, după mai mult de doi ani de procese prin tribunale, destul de greu, condamnarea lui a fost desființată de Curtea Supremă.

http://stiripentruviata.ro

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22650 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: