EDITORIALE

Klaus Iohannis NU VREA referendum pentru redefinirea familiei: ‘Îmi doresc să transmit toleranță în societate’ – VIDEO

Președintele Klaus Iohannis spune că el cere toleranță, dând de înțeles că nu ar vrea modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei.

”Mă consider un om tolerant și că îmi doresc să transmit această toleranță în societate. Oportunitatea sau nu e o chestiune despre care putem să vorbim mult și bine. E o inițiativă cetățenească conform Constituției și Parlamentul va lua în dezbatere acestă chestiune și va hotărî dacă va face referendum sau nu.”, a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la o dezbatere cu tinerii la Bacău, răspunzând unei întrebări a unui membru al asociaţiei ACCEPT privind discriminarea în şcoală, că trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, iar el nu vede rolul său de exemplu în a tranşa discuţia pe Constituţie, ci în a explica societăţii că toleranţa este o calitate esenţială în Europa secolului XXI.

Preşedintele a spus că orice formă de discriminare trebuie combătută. ”Însă pentru a combate discriminarea elaborarea unei legislaţii spe

cifice este doar un pas, un pas important. O să mă sfătuiesc cu colegele şi cu colegii să vedem în ce măsură putem să încurajăm Parlamentul României să accepte o discuţie şi o legiferare pe tema eliminării discriminării. Asta se poate face relativ uşor”, a adăugat Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că discriminarea va dispărea atunci când societatea în general devine mai conştientă. El a adăugat că în şcoală discriminarea poate fi eliminată mai uşor atunci când dascălii se vor implica, când părinţii se vor implica, când conducerile şcolilor se vor implica şi când această dorinţă de a fi deschişi din partea societăţii se transmite şi clasei, şcolii, sistemului la modul cel mai general.

”Ştiţi foarte bine că în momentul de faţă o discuţie pe modificarea Constituţiei inflamează societatea românească. Eu cred că şi în chestiunea discriminării, şi în chestiunea modificării Constituţiei, cuvântul cel mai potrivit este toleranţă. Dacă suntem toleranţi nu înseamnă că vrem să fim altfel, dar vrem să-l cunoaştem pe celălalt şi să încercăm să îl înţelegem. Trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, ceea ce este foarte, foarte păcat şi eu n-am văzut rolul meu în a tranşa discuţia de exemplu pe Constituţie, ci eu văd rolul meu în a explica societăţii în ansamblu că toleranţa este o calitate esenţială a unei societăţi moderne din Europa secolului XXI, şi nu altceva. Şi atunci, cu siguranţă într-un climat de mai bună toleranţă şi aceste chestiuni de eliminare a discriminării vor fi mult mai uşor de tratat”, a subliniat Klaus Iohannis.

https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-nu-vrea-referendum-pentru-redefinirea-familiei-imi-doresc-sa-transmit-toleran-a-in_1262159.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: