ANUNTURI

Turcia a ține după gratii un pastor american mai bine de 500 de zile. Ne rugăm să fie eliberat

Turcia a ține după gratii un pastor american mai bine de 500 de zile. O acuzație l-ar putea condamna pe Andrew Brunson la închisoare pe viață. Ne rugăm să fie eliberat. Corespondentul din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, vine cu detalii.
Dosarul acuzației cuprinde 62 de pagini și îl acuză pe Andrew Brunson de spionaj militar, pretinzând că ar aparține unui grup terorist înarmat. Procurorii vor să-i dea 35 de ani de închisoare pastorului de 50 de ani.
Pe scurt, Turcia socotește convertirea ca fiind terorism. Nu au nicio dovadă că pastorul Brunson ar fi comis vreun delict. Faptul că el e creștin și pastor, pentru ei înseamnă terorism. Acestea sunt faptele comise.
Centrul American pentru Lege și Justiție îl reprezintă în instanță pe Brunson ,care a slujit ca pastor în Turcia fără niciun incident timp de 23 de ani.
După lovitura de stat eșuată în 2016, președintele turc Recep Erdoğan a înlăturat mulți oponenți politici.
Pastorul Brunson a fost unul din creștinii prinși în aceste arestări. Majoritatea pastorilor creștini au fost deportați, nu însă și pastorul Brunson.
Anul trecut Erdogan s-a oferit să-l dea pe Bruson în schimbul liderului turc exilat, Fethullah Gulen. Se presupune că Gulen ar fi organizat lovitura de stat. Mulți îl văd pe Brunson ca pe un pion în confruntarea politică cu mize mari între SUA și Turcia. În 2016, Casa Albă a anunțat că președintele Donald Trump și vicepreședintele Pence au adus vorba de situația critică a pastorului Brunson de trei ori în cadrul întâlnirii avute cu președintele Turciei.
Este o situație fără precedent faptul că președintele Statelor Unite aduce în discuție această problemă de fiecare dată când discută cu președintele Turciei.
Între timp, Brunson are de suferit într-o închisoare turcească, lipsind la evenimente majore precum absolvirea școlii și, anul trecut, nunta fiicei sale. Într-o scrisoare recentă către soția sa, el și-a deschis inima. „Sunt tare descurajat. Rugați-vă pentru mine. Vă iubesc și nu reușesc să mă împac cu gândul că voi îmbătrâni în acest loc fără să vă am alături.”
„Mai mult ca orice, cred că trebuie să ne rugăm ca, în tot acest șuvoi, în toată această dramă, el să poată rămâne tare și în credință. Mai mult, să ne rugăm să primească pacea lui Dumnezeu în fiecare zi.” a spsu un slujitor creștin anonim.
Acest slujitor creștin, a cărei identitate am fost ascunsă din motive de securitate, spune că Brunson continuă să slujească și în închisoare și vorbește despre credința lui în Isus Hristos. El a adăugat: „Am reușit să vorbesc cu cineva de la biserica noastră care a fost în aceeași închisoare cu el și a spus că acest bărbat american vorbește încontinuu despre credința sa.”
Aproape jumătate de milion de oameni au semnat o petiție pentru eliberarea pastorului Brunson.
Dacă aceasta e o confruntare la nivel geopolitic, cazul lui Brunson trece dincolo de politică, asemenea apostolului Pavel când era în temniță.
„Desigur, nu e vorba doar despre el ci și despre lucrarea Domnului din Turcia și a ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu. Până la urmă e la mijloc nu numai el, ci tot creștinismul. Într-un mod similar, apostolul Pavel a slujit ca martor pentru creștinătate, el fiind un simbol al mișcării lui Isus din acea vreme, iar el a stat cu capul sus. Cred că Andrew nu va fi cu nimic mai prejos.” a spus același slujitor creștin.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 717 – 15 aprilie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura