ANUNTURIEDITORIALE

Dumnezeu alege cu cine să mă căsătoresc sau eu aleg?

Voi fi succintă în seara asta. Nu îmi stă în fire, dar mai se schimbă omul și în bine.

Să vă zic. Una dintre cele mai comice faze din Biblie pentru mine e când Dumnezeu o aduce pe Eva în fața lui Adam. Și ăsta: ”wow”. După un strop de timp apare al doilea ”wow” din partea lui Dumnezeu când Adam zice: ”Tu mi-ai dat femeia asta.” Bine, bine. Nu scrie în Biblia de ”wow”, dar în contextul articolului, îngăduiți-mă.

Bun, acum, ce să facem cu cele două perspective. Predestinare și liber arbitru. Nu intru în această veșnică discuție. Vă zic, așa, simplu, după cum mă duce pe mine capul acum.

Fată dragă, tu alegi.

Și știi de ce?

Ca să nu ai motiv să zici când îți vine să îl iei la palme, că Dumnezeu e de vină pentru ceea ce ai lângă tine. Bine, bine, o să ziceți că asta nu se întâmplă în căsniciile pocăiților. No, spuneți asta unei alte persoane. Nu mie. Mai ales în aceste timpuri.

E greu să rămâi căsătorit și mai că nu imposibil să ai o căsnicie de calitate. Dar asta în alt articol.

De ce vorbesc de relații și nu am una?

Păi, eu sunt ca antrenorii. Dau din gură de pe margine. Și dacă e să o luăm așa, Hagi a fost mai bun jucător decât antrenor. Deci la mine e exact așa, doar că invers.

Să reiau. Sper că nu te-am pierdut.

Mă gândeam eu: ”ce e al meu e pus deoparte, deci orice aș face tot voi ajunge la băiatul pe care Dumnezeu l-a pregătit pentru mine.” No, nu e chiar așa. Dacă voiam, puteam să am o relație și probabil putea fi și măritată. Nici nu vreți să știți ce m-am rugat când am primit prima invitație în oraș. Dar na, Doroteea. Eu am ales. De ce?

Pentru că era ceva ce nu era tocmai bine.

Nu că nu am dat peste băieți faini. Nu, eram mai faini decât mine mulți. Toată stima pentru ei. Nu. Nu e nici compatibilitate. Că aia prea puțin contează dacă nu ești decis să lupți să iubești în fiecare zi în ciuda diferențelor.

Nu.

Pentru mine e simplu. Dacă aleg să mă căsătoresc în Domnul, El binecuvintează în funcție de cât mă las eu și acel el la dispoziția Lui. Eu sunt baptistă. Deci, nu mă duc la proroc să îmi zică dacă să îi zic da ori nu unui băiat. Așa cred eu. Cine crede într-un alt mod, no, e bine și așa.

Dar eu aleg.

Sincer, chiar din inimă zic, mi-ar plăcea ca mâine dimineață să îmi zică Domnul: ”Doroteea, pe ăsta să îl iei. Îți face Eden.”

Dar nu merge așa. Și eu nu cred nici în semne. Cred în Biblie și în principiile ei.

Cumva, habar nu am cum, dacă va fi să întâlnesc un ”EL” acolo am să îl întâlnesc. Și am să îi zic da.

Draga mea, pe băiatul pe care îl întâlnești pe drumul Scripturii, merită ales, deoarece te va ține lângă Dumnezeu, când tu vei vrea să mănânci din fructul interzis. Și invers.

E predestinare?

Nu.

E o alegere. Alegerea de a iubi ceea ce ai ales în ciuda defectelor și a imperfecțiunilor.

Alegeți, dar alegeți în Domnul, nu în sentimentele și în norii pe care îi vedeți pe Cer.

Seară faină.

Nu uitați de numărul doi al Revistei Inimă de Prințesă: o inimă a jertfei.

Imagine: pinteret.

https://www.boradoroteea.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: