Reclame
ULTIMELE STIRI

10 motive să nu faci avort


1. Creează o tragedie

Câteodată circumstanțele unei sarcini sunt tragice. Poate că femeia a fost abuzată. Poate că copilul a fost diagnosticat cu o afecțiune. Poate că sănătatea mamei poate fi afectată.

Dar nici o tragedie nu se tratează creând o alta. Nu se șterge un viol prin omorârea unui copil. Nu vindecăm un bebeluș luându-i viața. Și nu putem elimina toate problemele de sănătate ale mamei luând viața unei altei persoane.

Femeile care au fost abuzate trebuie înțelese și tratate cu compasiune. Dar grija și compasiunea nu includ executarea copilului femeii. Părinților care se confruntă cu un diagnostic prenatal dificil trebuie sa li se prezinte cât mai clar informațiile medicale reale și trebuie îndrumați către alte persoane cu experiențe similare. Ei nu trebuie să fie forțați să ia decizii rapide pentru avort sau să fie presați să îi ia viața copilului în loc să îi dea șansa de a sfida pronosticurile. Femeile care au sarcini cu risc mare trebuie să fie tratate de către personal medical cu adevărat competent. Dar tratamentul nu include uciderea în mod intenționat a unui copil. (Dacă un copil moare în timpul tratării mamei — de exemplu în timpul chimioterapiei pentru cancer, prin îndepărtarea unei sarcini extrauterine etc. —, acesta nu este un avort la cerere.)

2. Ia vieți nevinovate

Știința nu poate fi mai clară decât atât. Ființele umane nenăscute trăiesc — trăiesc distinct și trăiesc unic față de organismul mamei. Din momentul fertilizării, al concepției, apare o nouă viață umană, distinctă de cea a mamei, distinctă de cea a tatălui și distinctă de orice altă viață umană. Terminarea acestei vieți nu înseamnă terminarea a ceva „potențial”. Chiar este o terminare a unei vieți care există.

Trebuie să înțelegem că știința modernă explică mai mult decât oricând, din punct de vedere biologic, umanitatea deplină a copiilor nenăscuților.

3. Se încalcă drepturile omului

Drepturile omului sunt încălcate atunci când oamenii sunt lipsiți de drepturile lor de bază într-un mod discriminatoriu. Copiilor nenăscuți li se ia dreptul la viață — dreptul de bază al tuturor oamenilor — din cauza locației lor (pântecele mamei), precum și a stadiului lor de dezvoltare. Acest lucru este discriminatoriu, inuman și crud.

4. Sunt pedepsiți oameni nevinovați

Un copil nu merită să moară pentru lucrurile rele făcute de tatăl său. Un copil de cinci ani nu poate fi ucis pentru că tatăl său este violator. Nu ar trebui să se permită nici ca un copil nenăscut să fie omorât pentru același motiv.

Un copil nu merită să moară pentru că mama și/sau tatăl lui au fost iresponsabili. Un copil este complet nevinovat. Un copil nu a decis ca părinții lui să aibă relații intime sau să nu se protejeze. Un copil nenăscut este întotdeauna nevinovat și nu ar trebui să fie pedepsit.

5. Poate face rău femeilor

Situațiile din viața reală demonstrează continuu că avortul dăunează femeilor. Efectele nocive apar într-o varietate de forme: mentală, emoțională, relațională și fizică — iar, în unele cazuri, chiar viețile femeilor sunt pierdute prin avort. În urma avortului, poate crește numărul de sarcini pierdute sau poate avea loc chiar pierderea totala a fertilității.

6. Este dăunător pentru relațiile interumane și familie

De fiecare dată când un membru al familiei moare, întreaga familie este afectată. Și acest lucru este adevărat și în cazul avortului. Un copil real, în viață, de neînlocuit, este ucis, iar părinții și frații sunt afectați.

Multe femei care au avortat doar pentru a-și convinge partenerul să rămână cu ele află că sunt oricum părăsite la scurt timp după avort. Avortul nu apare niciodată într-o relație de succes și plină de iubire.

Avortul nu crește iubirea, ci ura. Un studiu al Elliot Institute a găsit că 47% dintre femeile care fac avort îi urăsc apoi pe cei implicați în avort, 35% urăsc pe cel cu care au rămas însărcinate iar 22% ajung să urască bărbații în general.

7. Niciodată nu dispare…

Nu contează cât de greu încercăm, nu putem șterge niciodată ceea ce face avortul. Avortul ia, ucide, o ființă umană nevinovată. Timpul nu șterge crima și nu ușurează realitatea a ceea ce avortul este. Avortul este o tragedie crudă, dar este, de asemenea, o alegere — care nu ar trebui să fie făcută. O astfel de alegere rămâne cu noi pentru totdeauna.

Orice persoană care a făcut sau încurajat un avort constată în timp că nu există nici o modalitate de a schimba trecutul. Dar, este adevărat, Iisus a murit pentru a șterge păcatele noastre — recuperarea, speranța și vindecarea sunt întotdeauna disponibile.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/pro-viata/resurse-pro-viata/8326-10-motive-sa-nu-faci-avort

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22092 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: