Reclame
ULTIMELE STIRI

Drumul meu spre paternitate nu a fost cum m-aș fi așteptat. Dar iată ce am învățat…


„Uitându-mă la tine ca tatăl copiilor mei, este pentru prima dată când îmi dau seama cu adevărat ce înseamnă paternitatea.” Am simțit greutatea acestor cuvinte pe care mi le-a spus soția mea.

Aceeași povară am simțit și când îmi duceam acasă de la spital prima fiică, după nașterea ei. Cum o să fac față?, mă întrebam. Cum pot fi un model pentru soția și copiii mei?

Soția mea nu a avut o figură paternă în viața ei. Știam că eu trebuia să fiu tot ceea ce ei îi lipsise din acest punct de vedere. Și că nu puteam lăsa un gol similar în viața copiilor mei. Este o responsabilitate uriașă față de cele mai dragi persoane din viața mea.

Aceasta înseamnă paternitatea în principal: să-ți asumi povara responsabilității pentru familia ta.

Să devii etalonul lor de bărbăție. Este cea mai mare onoare pentru un bărbat. Dar aceasta poate fi uneori și foarte greu de dus. Pentru că adevărul pe care nimeni nu vrea să-l mărturisească este că nu suntem întotdeauna cum trebuie, că uneori vom eșua față de copiii noștri și uneori și față de soția noastră.

Paternitatea mi-a demonstrat că nu sunt niciodată suficient de bun, că sunt egoist și uneori neglijent cu vorba și fapta.

Probabil că acum vă gândiți: „Ce deprimant e tipul acesta. De ce trebuie să citesc așa ceva?” Vorbesc despre paternitate punând pe primul loc eșecurile și temerile mele, deoarece acest context  face bucuria și binecuvântarea paternității cu atât mai mari.

Am fost binecuvântat cu trei fiice minunate. Este uluitor că, în ciuda eșecurilor mele ca tată, iubirea lor pentru mine este foarte intensă și pură, iar ele sunt gata să-mi ierte și să-mi uite toate eșecurile.

citeste mai mult: http://stiripentruviata.ro/drumul-meu-spre-paternitate-nu-a-fost-cum-m-as-fi-asteptat-dar-iata-ce-am-invatat/

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22392 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: