ANUNTURI

Cazul familiei Bodnariu va fi investigat de vicepreşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, în perioada 7-8 martie se află într-o vizită de lucru la Oslo unde se va documenta pe subiectul corelației dintre interesele copiilor și necesitatea de a păstra familiile alături de copii.

Agenda cuprinde inspectarea mai multor cazuri ce țin de luarea copiilor de la părinți, inclusiv cazul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost preluați de statul norvegian, iar ulterior au fost adoptați de alte trei familii diferite.

Fiind membru al delegației APCE și membru al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, Valeriu Ghilețchi va avea o serie de întrevederi cu autoritățile norvegiene, printre care reprezentanți ai Ministerelor Justiției, Copiilor și Egalității din Norvegia, dar și cu reprezentanți ai societății civile.

Valeriu Ghilețchi urmează, ulterior, să prezinte un raport în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, venind cu recomandări pentru instituțiile guvernamentale ale statelor membre.

Raportul va fi prezentat în cadrul unei sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

https://zugo.md/article/ghiletchi-a-plecat-in-norvegia–vicepresedintele-parlamentului-documenteaza-cazurile-de-preluare-a-copiilor-din-familii_24945.htm

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: