Reclame
ULTIMELE STIRI

„Am ales viața copilului, iar Dumnezeu mi-a schimbat-o și pe a mea


Era cu șapte ani în urmă când Lauren Urrea a simțit literalmente lumea fugindu-i de sub picioare. Se confrunta cu realitatea de netăgăduit, deși incredibilă într-un fel, a unei sarcini neplanificate. Pentru scurta vacanță de Ziua Recunoștinței, venise acasă la părinți, în localitatea Roanoke din statul Virginia.

Și, pentru prima dată în viața ei, Lauren s-a pomenit îndoindu-se – chiar dacă numai pentru o clipă – de cele mai profunde convingeri pe care le avea cu privire la Dumnezeu, la familie, la carieră și – cel mai important – cu privire la viață.

Se pregătea să se înscrie la facultatea de medicină, visând să facă misiune umanitară în America Latină. Reputația ei de bună creștină – atât în biserică, precum și în afara acesteia – era ireproșabilă.

Dar, în timp ce se uita la testul de sarcină pozitiv pe care îl făcuse în casa părinților, Lauren și-a dat seama că viața avea să i se schimbe radical.

„Cu siguranță nu era unul din obiectivele mele pentru anul care urma”, povestește Lauren. „Visele mele erau mult mai mari. Brusc, m-au copleșit teama, vinovăția, rușinea și mânia pe mine însămi pentru că am permis aceasta. Ar fi trebuit să știu mai bine. Părinții mei mă crescuseră bine”.

Zdrobiți și într-o stare de neîncredere, Lauren și prietenul ei, Mateo, s-au străduit să accepte faptul că se confruntau cu o sarcină. În timp ce se luptau cu noua realitate, Lauren și-a amintit că auzise la radio o reclamă despre un centru de sprijin pentru femeile în criză de sarcină.

Și-a amintit și că, atunci când auzise reclama, se gândise că s-ar simți teribil de speriată dacă s-ar afla în situația de a suna la acest centru. Și iată că se afla exact în acea situație. În câteva ore, ea și Mateo stăteau de vorbă față către față cu o voluntară a centrului.

Chiar și faptul că aceasta s-a putut întâlni cu ei atât de rapid era o mică minune. Femeia tocmai își încetase activitatea în urma decesului soțului și se afla la centru din întâmplare, doar ca să mai ridice niște corespondență. Atunci colegii îi spuseseră că se îndrepta spre ei o fată isterică – Lauren – care avea mare nevoie să vorbească cu cineva.

„Ne-a spus, mie și lui Mateo, adevărul despre sarcină, despre iubirea lui Dumnezeu și despre copilașul care creștea în mine”, își amintește Lauren. „A fost, în cele din urmă, prima voce a rațiunii care mi-a alungat gândul la avort prezent într-un colțișor al minții”.

Lauren crescuse într-o familie creștină și era foarte implicată în activitățile bisericii. Se considerase întotdeauna pro-viață. Dar presiunea imensă cu care se confrunta acum părea să-i schimbe părerea, chiar dacă numai pe moment.

Pentru prima dată, promisiunea avortului de a acoperi greșelile trecutului se lupta pe picior de egalitate în mintea și inima ei cu promisiunea Scripturii că iubirea, nu avortul „acoperă mulțimea păcatelor”.

În SUA, 54% din femeile care fac avort se identifică drept creștine, conform statisticilor Institutului Guttmacher, o organizație pro-avort. Astfel, sufletul lui Lauren s-a pomenit câmp de bătălie între promisiunea biblică răscumpărătoare a iubirii și promisiunea iluzorie a ideologiei avortului.

Dar Lauren a avut noroc. Spre deosebire de  multe alte femei aflate în situația ei, Lauren a descoperit curând că nu era singură în această luptă.

Pe lângă sprijinul oferit de centrul de consiliere în criza de sarcină, Mateo și-a asumat imediat responsabilitatea (la o oră după vizita la centru, el deja evalua modele de pătuțuri pentru copii). O colegă a lui Lauren s-a oferit să fie alături de ea când avea să le spună părinților.

„Ca și creștini, ne străduim foarte mult să menținem o imagine de pioșenie, dar când natura noastră păcătoasă iese la iveală, suntem ușor tentați să adoptăm măsuri extreme pentru a acoperi adevărul. Mi se părea că erau o mulțime de lucruri care îmi deveneau inaccesibile sau erau distruse de această sarcină. Unul dintre ele era relația cu părinții. Mă gândeam că nu va mai fi niciodată aceeași”, povestește Lauren.

Dar familia a sprijinit-o necondiționat, atât financiar, cât și emoțional, în timp ce cei din jur, începând cu Mateo și terminând cu comunitatea de la biserică, au făcut fiecare tot ce a putut pentru a-i fi alături.

Fiica lui Lauren, Adrianna Grace, s-a născut în vara anului 2011.

CITESTE MAI MULT: http://stiripentruviata.ro/

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22125 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: