Reclame
ULTIMELE STIRI

Cum să rostești binecuvântări peste copiii tăi în mod eficient – de Jack Hayford


Dumnezeu lucrează prin oameni și El oferă un grad uluitor de putere (și responsabilitate) cuvintelor noastre care pot să facă lucrurile să se întâmple. Datorită acestui adevăr noi avem privilegiul și puterea de a rosti binecuvântare asupra copiilor noștri.

De pe prima pagină a Bibliei, putem observa puterea cuvântului rostit. În esență, cuvintele nu sunt doar mijlocul prin care se face creația, ci reprezintă și substanța – lucrurile – din care se formează tărâmul tangibil. „Dumnezeu a zis…” apare în textul Genezei; iar imediat apoi, ceea ce spune Dumnezeu apare în lumea noastră.

Puterea cuvintelor nu este evidentă doar atunci când Dumnezeu le folosește la Creație. Este evidentă și în poruncile Sale care ne arată cum să trăim în cadrul creației. Toate poruncile Tatălui sunt instrucțiuni ale lui Dumnezeu pentru a ne face viața posibilă în spațiul pe care l-a creat pentru ca omul să fie roditor și împlinit.

Când ascultarea noastră este în conformitate cu acele porunci, puterea lui Dumnezeu aduce frumusețea binecuvântării pe care a intenționat-o pentru noi, iar forța cuvintelor (poruncilor) Sale lucrează pentru noi .

Dar atunci când neascultarea respinge poruncile lui Dumnezeu, se produce opusul binecuvântării. „Blestemul” – adică pedeapsa neascultării – nu este atât un efect direct al pedepsei lui Dumnezeu, ci e impactul pe care-l simți când păcatul produce o inversare a ordinii lăsate de Dumnezeu. Este ca și cum puterea cuvintelor Sale acționează împotriva planului divin și limitează binecuvântarea intenționată de Dumnezeu.

Puterea cuvintelor este văzută atât în crearea noastră ca ființe umane de către Creatorul nostru, cât și în creșterea noastră sub privirile Tatălui nostru preaiubit. În această lumină putem înțelege cel mai bine putere cuvintelor noastre.

Proverbe 18:21 ne învață: „Moartea și viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește îi va mânca roadele”. Profunzimea acestui adevăr se vede în toate aspectele vieții. Cuvintele pline de dragoste întăresc o relație; cuvintele dure crează tensiune și separare. Cuvintele adevărate produc încredere; minciunile distrug încrederea, iar îndoiala și suspiciunea înlocuiesc încrederea. De fapt, cuvintele sunt esențiale în cele mai importante relații pe care le avem.

De exemplu, noi:

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/8392-cum-sa-rostesti-binecuvantari-peste-copiii-tai-in-mod-eficient-de-jack-hayford#ixzz58wfXRzxe
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22092 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: