ANUNTURI

Billy Graham 1918 – 2018

Evanghelistul legendar Billy Graham a pășit în eternitate la vârsta de 99 de ani. Trupul neînsuflețit al lui Graham va fi expus la Capitoliu, în Washington timp de două zile. El este primul lider creștin care a primit această recunoaștere. Înmormântarea a avut loc vineri, în data de 2 martie. John Jessup de la CBN a mers în Carolina de Nord să vadă cum îl comemorează oamenii pe cel mai important evanghelist al tuturor timpurilor.
Înainte de a intra în Charlott se vede imediat amprenta pe care a lăsat-o Billy Graham. Autostrăzile poartă numele lui. Drapelele sunt arborate în bernă pentru a comemora fiul respectat al statului, iar reporterii vin cu noutăți în direct de la Biblioteca Billy Graham, locul unde va avea loc serviciul de înmormântare și unde va fi, probabil, îngropat. Echipele de lucru transformă această parcare într-un loc care amintește de o mișcare de trezire ținută într-un cort pentru a omagia cruciadele sale populare. În fundal se vede o cruce care simbolizează credința căreia și-a dedicat viața.
Don Wilton a slujit ca pastor pentru Graham, rol care poate fi intimidant, dat fiind faptul că Graham a fost numit „Pastorul Americii” și a fost consilierul președinților. Însă el spune că Graham a avut această capacitate de a-i ușura sarcina.
De fiecare dată când eram împreună, poți întreba pe oricine care l-a întâlnit vreodată, am observat că el avea capacitatea de a-și face interlocutorul să se simtă persoana cea mai importantă de pe pământ.
Nu poți evangheliza lumea dacă treci peste oameni. Lui i-a păsat de fiecare persoană pe care a întâlnit-o.
Pittenger l-a întâlnit pe Graham pe un teren de golf, în ultimul an de facultate.
Apoi, Evanghelistul i-a dat această Biblie pe care a semnat-o și i-a mulțumit pentru ajutor. De-a lungul vieții sale, Graham a avut mereu un mesaj pentru alții. Acum, după moartea sa, oameni de pretutindeni vin să se revanșeze. Reshma Knupp a venit din Insulele Fiji.
Mulți au depus flori, au lăsat mesaje de mulțumire și s-au rugat la Centrul de Instruire Billy Graham din Asheville.
Carolyn Dunlap a venit cu mama ei în vârstă de 83 de ani care a devenit creștină la o cruciadă condusă de Billy Graham, în 1952, la vârsta de 17 ani. Fără Billy Graham nu ai avea credința pe care o ai.
În timp ce oamenii îi cinstesc moștenirea, pastorul Wilton crede că rugăciunea pentru familia lui Graham și pentru viitor este ce evanghelistul ar aprecia cel mai mult.
Ei și-au pierdut tatăl, bunicul, prietenul lor cel mai bun. Rugați-vă pentru ei. În al doilea rând, rugați-vă pentru vestirea Evangheliei. Acestaa ar fi cea mai mare dorință a domnului Graham.
Billy Graham se va întoarce de unde a plecat. El va fi dus în locul unde a copilărit și va fi înmormântat lângă dragostea vieții sale, Ruth, în locul care îi poartă numele. Un loc care cinstește omul, misiunea sa și mesajul de a vesti Evanghelia lui Isus Hristos pretutindeni în lume. Mulți sunt de părere că înmormântarea sa va fi ultima cruciadă purtată de el.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 711 – 4 martie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: