ANUNTURI

Costa Rica: Pentru prima dată în istoria țării un creștin evanghelic poate deveni președintele țării

Ne îndreptăm atenția spre America Centrală. Un fost prezentator al emisiunii Mundo Cristiano a câștigat prima rundă a alegerilor prezindențiale din Costa Rica. Fostul jurnalist și politician a militat, în cadrul campaniei sale, pentru familie, viață și căsătoria tradițională în această țară catolică. Gary Lane vine cu detalii.
Alegerile prezidențiale au fost fără precedent pentru Costa Rica, fiindcă Alvarado, un creștin evanghelic a fost declarat câștigător. Însă el nu a obținut majoritatea voturilor și trebuie să se confrunte în runda a doua cu candidatul pro-guvernamental Carlos Alvarado. Pentru prima dată în istoria țării un creștin evanghelic poate deveni președintele țării. Fabricio Alvarado un fost journalist, a fost prezentatorul versiunii spaniole a Știrilor CBN, Mundo Cristiano, din martie 2009 până în septembrie 2013. El a fost și cântăreț creștin, iar în ultimii patru ani a fost deputat în Congresul din Costa Rica. Conform sondajelor, popularitatea lui Fabricio Alvarado a crescut în mod impresionant în ultima lună a campaniei prezidențiale. Aceasta s-a datorat atitudinii sale ferme împotriva căsătoriilor de același sex. Bisericile din Costa Rica au influențat semnificativ rezultatele alegerilor, rugăciunile motivatoare și apărarea familiei tradiționale. Directorul canalului Focus on the Family, Sixto Porras a explicat: „Famiile din Costa Rica sunt la răscruce pentru că guvernul a trădat valorile alegătorilor. Ei vor să impună un ghid de educație sexuală care încurajează homosexualitatea încă din copilărie. Vor să schimbe structura familiei și a căsniciei și vor să legalizeze avortul, așa cum au făcut-o alte țări. Costa Rica, asemenea altor țări din America Latină, a spus „Nu!””
Al doilea tur de alegeri prezidențiale din Costa Rica va avea loc la data de 1 aprilie.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 709 – 18 februarie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: