EDITORIALE

Petrica Hututui: CU DEȚINUȚII LA ÎNCHINARE

Programul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Pe data de 11. 02. 2018, un grup de oameni aflați în detenție la Penitenciarul Botoșani, însoțiți de angajați ai instituției, vor participa la slujba de dimineață, în Biserica Penticostală Maranata din orașul Rădăuți județul Suceava.

Sunt puțini cei care înțeleg ce este în inima deținuților, care sunt frământările și nevoile lor și cât de mult tânjesc unii dintre ei după restaurarea interioară.

Oamenii merg la concerte și la spectacole în primul rând să îi vadă pe artiști, dar și să îi audă. Penitenciarul, însă, pare a fi un loc ocolit, mai respins decât cimitirul. Totuși, acolo există oameni vii, iar unii sunt chiar de calitate.

Dacă privim în acea direcție ca „ei“ versus „noi“, vom avea o anumită unitate de măsură. Dacă, însă, vom privi la ei ca aparținându-ne, vom avea altă atitudine. Depinde mult de perspectiva pe care o avem față de această lume. „Ce trimiți vine înapoi, ce semeni culegi, ce dai primești, ce vezi în alții există în tine“ – Zig Ziglar.

Dacă unii nu le dau nicio șansă acestor oameni, noi cântăm cu ei în onoarea Împăratului împăraților „Vrednic ești de cinste și-nchinare“. Am discutat cu ei despre relații, despre motivele care au condus la frângerea relațiilor dintre oameni și a relației dintre oameni și Dumnezeu. Este adevărat că, în vacarmul în care trăim, cu greu se poate distinge strigătul șoptit al celor aflați în pustiu: „Domnule, dorim să‑L vedem pe Isus!“ (Ioan‬ ‭12:21‬ ‭NTR‬)‬.

Oricât am vrea să evităm, societatea noastră nu are doar elite. Și chiar dacă ar fi așa, zilnic aflăm din media că se produc derapaje în toate clasele sociale și în absolut toate categoriile de oameni. Penitenciarul este lumea noastră la scară redusă. Am văzut în București pe unele bulevarde, apoi deasupra porții Penitenciarului, o pancartă pe care scria: “SUNTEM PRODUSUL MEDIULUI ÎN CARE TRĂIM”. Fără comentarii. Dar în Împărăția lui Dumnezeu este loc și pentru oamenii din cealaltă extremă. Întrebarea este ce facem noi, cei care stăm de partea luminoasă a gratiilor. „Când Fiul Omului va veni în slava Sa, împreună cu toți îngerii, va zice celor din dreapta Lui: «Veniți, binecuvântații Tatălui Meu! Moșteniți Împărăția care a fost pregătită pentru voi! Pentru că am fost în închisoare și ați venit la Mine»“ Matei‬ ‭25:31, 34, 36‬ ‭NTR‬‬.

„Fă ca pe unde ai trecut să fie mai bine decât înainte“ – Nicolae Iorga

Așa să ne ajute Dumnezeu!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=568227013538339&id=100010531360763

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: