ULTIMELE STIRI

Este biblică aducerea mortului în clădirea bisericii?

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00


ÎNTREBARE:

Bună, frate pastor Filat! Aș avea o întrebare: se poate lăsa mortul în biserică pentru funerarii? Este biblic?

Presupun că ați adresat această întrebare gândindu-vă la poruncile din Vechiul Testament, care interzic atingerea de un mort și faptul că cine se atingea rămânea necurat pentru o perioadă de șapte zile și era obligat să iasă afară din tabăra copiilor lui Israel (Numeri 5:2, 19:16, 31:19). Lucrurile erau și mai stricte când venea vorba de preoți, căci ei puteau să vină doar la mortul rudelor apropiate, iar marele preot nu putea să vină nici la funerariile părinților săi (Levitic 21:11).

Nu găsim nicio poruncă în Noul Testament care ar interzice atingerea de un mort, nici că ar fi interzis să fie adus trupul neînsuflețit al unei persoane în clădirea bisericii. La drept vorbind, când a fost scris Noul Testament, creștinii nici nu aveau încă clădiri speciale construite pentru adunările bisericilor locale. Ei se adunau pe la casele lor și marele accent era pus pe învățarea Cuvântului lui Dumnezeu. Nu găsim că ar fi fost condiții speciale sau că ar fi fost nevoie de aceste curățiri după ce se atingea cineva de un mort. Femeile care au scăldat-o pe Tabita au pus-o în odaia de sus și au trimis pe cineva să cheme pe apostolul Petru. Nu este menționată nicio cerință specială față de el, tot așa să fi trecut vreo curățire sau să fi fost considerat pentru o anumită perioadă necurat.

Deci, nu este nimic greșit ca să fie adus trupul neînsuflețit al unei persoane în clădirea bisericii și în cele mai multe biserici așa și se procedează. Ultimul serviciu funerar care s-a făcut în clădirea bisericii a fost în satul Cinișeuți, când a fost înmormântat trupul surorii Claudia Melnic. Clădirea bisericii a fost umplută cu rudele apropiate și îndepărtate, cu sătenii și bineînțeles că au venit și credincioșii din sat care o cunoșteau bine. A fost prezentată o frumoasă mărturie a credinței acestei doamne și a fost prezentată Evanghelia. De acolo am mers la cimitir și acolo, înainte ca să fie dat trupul neînsuflețit în groapă, am avut și eu un mesaj prin care am explicat oamenilor ce urmează să fie mai departe cu acest trup și cu sufletul răposatei.

https://moldovacrestina.md/aducerea-mortului-cladirea-bisericii/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26858 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: