Reclame
ULTIMELE STIRI

5 capcane ale rețelelor sociale


Lasăți-mă să încep cu o precizare foarte importantă: acest articol nu este despre „cât de malefice” sunt rețelele sociale. Folosite cu moderație și având o atitudine corectă a inimii, acestea pot fi un lucru chiar folositor. Scopul acestui articol este să evidențiez modurile prin care social media poate să devină o capcană pentru creștini. Doresc ca după ce citiți acest articol să vă analizați inima în legătură cu facebook-ul (și nu numai).

Acestea sunt 5 moduri prin care social media poate să hrănească dorințele păcătoase:

1. Social media te poate face să-ți pierzi timpul

Sunt sigură că nu este prima dată când auzi acest lucru, însă merită repetat. În Efeseni 5:16-17 ni se amintește că zilele sunt rele și că trebuie să facem tot posibilul să ne administrăm bine timpul pe care îl avem. Gândește-te puțin câte lucruri folositoare ai putea să faci în loc să petreci ore în șir pe toate acele site-uri. În timp ce așteptăm autobuzul, am putea să ne rugăm pentru prietenii și pentru familia noastră în loc să butonăm telefonul. Cu siguranță tuturor ni s-a întâmplat să petrecem o zi întreagă pe facebook însă să nu deschidem deloc Biblia. Din moment ce fiecare moment este un dar de la Domnul, merită să te întrebi: „Este ceva mai prețios în care să-mi investesc timpul?” De cele mai multe ori, răspunsul va fi „da”.

2. Social media te încurajează să postezi tot ce îți trece prin minte

„Solidaritatea” care se naște după o postare pe facebook poate să ne inducă ideea că „trebuie să postăm ceva”. Ne plângem, jignim oamenii (pentru că pe facebook poți să fii anonim), blamăm autoritățile ca și cum aceștia nu ar fi oameni reali. Iar noi ne mințim singuri că lucrurile de felul acesta nu au o importanță chiar atât de mare. Nu vă lăsați păcăliți de intimitatea camerei voastre în momentul în care petreceți timpul pe facebook – nu va fi nimic ascuns când vom sta înaintea Dumnezeului cel viu și vom da socoteală pentru cuvintele noastre. În Matei suntem avertizați foarte clar: „În ziua judecății, oamenii vor da socoteală pentru fiecare cuvânt negândit pe care l-au rostit”. Să ne amintim de acest avertisment data viitoare când ne actualizăm statutul.

3. Rețele de socializare îți pot alimenta nemulțumirile

Când petreci privind la ceea ce au alții și la ceea ce spun alții, automat începi sp vezi lucrurile pe care nu le ai și uiți de lucrurile pe care le ai. Începi să te întrebi de ce viața ta nu arată la fel ca viețile prietenilor tăi de pe instagram și facebook. „De ce nu m-am gândit eu înainte la citatul acela postat de colega mea? Aș vrea să găsesc și eu astfel de citate.” „Noua casă a prietenilor mei este mult mai mare decât a mea.” Dacă nu ești atent, 30 de minute pe facebook sau Pinterest te pot face să te simți neproductiv, neatrăgător și copleșit de propria viață. În Evrei 13 scrie „Felul vostru de viață să fie fără iubire de bani! Fiți mulțumiți cu ce aveți, pentru că El a spus: „Nicidecum nu te voi lăsa, și nicidecum nu te voi părăsi!“. Trebuie să fim mulțumitori de viața pe care o avem pentru că Isus ne dă tot ceea ce avem nevoie. Întrebați-vă dacă rețelelor sociale vă ajută să credeți acest adevăr.

4. Rețelele sociale pot să îți alimenteze mândria 

Social media poate deveni podiumul nostru de auto-promovare. Trebuie să te întrebi care este motivația ta atunci când postezi fotografiile/statusurile pe care le postezi. Cauți simpatie sau laudă? Vrei să fii bine văzut sau să te lauzi cu lucruile bune pe care le-ai făcut? Verifici des câte „like-uri” sau comantarii ai primit la fotografia ta? Toate aceste lucruri ne satisfac mândria și atrag atența asupra propriei persoane. Indiferent dacă ești cântăreț sau ai un blog popular, doar pentru că mii de oameni te urmăresc nu înseamnă că tot ce îți vine în minte merită spus. Trebuie să ne amintim că like-urile, comentariile și reacțiile oamenilor nu dau automat legitimitate la ceea ce postăm. Dumnezeu vede motivația inimilor noastre și nu este niciodată păcălit de o postare bine scrisă. În Samuel 2:3 suntem avertizați: „Nu mai vorbiți cu atâta mândrie și să nu mai iasă aroganță din gura voastră, căci Domnul este un Dumnezeu al cunoașterii și Unul Care cântărește faptele.”

5. Rețelele sociale pot distorsiona percepția noastră asupra relațiilor

Facebookul are atât avantaje cât și dezavantaje în ceea ce privește relațiile.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/tehnologie/8063-5-capcane-ale-retelelor-sociale

Reclame
Banner filme

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$1.00

Despre ADMIN (21429 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: