ANUNTURI

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA – DEZORDINEA SECULARA SI RASPUNSUL CRESTIN

~Crestinii zilelor noastre sunt chemati sa asculte mai mult de Dumnezeu decit de statul secular. 

~~Crestinii sunt chemati sa se implice in viata publica a cetatii, nu pentru a promova doar interesele lor ci  pentru a asigura binele comun („for the sake of the common good”). Misiunea principala a crestinismului este „sa duca vestea cea buna a lui Iisus Christos la cei pierduti si sub puterea pacatului si a mortii”. Loialitatea crestinilor e in primul rind fata de Dumnezeu si loialitatea fata de statul secualar e secundara. („We are meant to serve God first and foremost, not men”) Dinamismul crestinismului deriva din integritatea si moralitatea crestinilor. In ce priveste „incluziunea” ca „valoare seculara,” Declaratia Calea Crestina o respinge: crestinismul e o religie care separa moralul de imoral, intunerecul de lumina, si le-a separat de la inceput. Crestinismul contemporan e incurajat sa ramina o religie care separa („Christians are called to be peacemakers. But the rebellion of sin turns against God’s peace into a sign of contradition. This means that until the end of this age, Christianity will be divisive”). Crestinilor nu li se permite sa fie doar spectatori ai istoriei ci agenti care o transforma in conformitate cu valorile crestine.

~~Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: „Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie.

… Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului”. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

https://rodiagnusdei.wordpress.com/2018/01/10/alianta-familiilor-din-romania-dezordinea-seculara-si-raspunsul-crestin/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura