ANUNTURIEDITORIALE

Rezidirea Templului: Te-ai întrebat de ce au avut loc atâtea conflicte de-a lungul istoriei pentru Ierusalim?

Dacă ți-a plăcut articolul, cumpără cartea „De ce Ierusalim?” și află aspectele teologice, istorice și profetice legate de Ierusalim, din punct de vedere biblic, în raport cu istoria contemporană

Astăzi, pregătirile pentru reconstrucţia Templului se află în desfăşurare în tot felul de organizaţii evreieşti. Printre Manuscrisele de la Marea Moartă, descoperite în peșterile Qumran în 1952, a fost un sul de cupru, despre care interpreții afirmă că sunt incluse 64 de locuri unde sunt ascunse sau îngropate comorile Templului. Rabinul Goren insistă asupra faptului că artefactele din Templu sunt adânc ascunse sub Muntele Templului. Este posibil ca aceste comori să includă chiar şi Chivotul, pierdut de când a fost distrus Templul de către Nebucadneţar în anul 586 î.Hr. Totuși, trebuie să ținem minte pasajul anterior din Ieremia 3:16: „Când vă veţi înmulţi şi veţi creşte în ţară, în zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi de chivotul legământului Domnului, şi nu-i va mai veni nimănui în gând, nu-şi vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simţi lipsa, şi nici nu vor mai face altul.”

Institutul de Studii Talmudice a publicat deja peste 25 de cărţi despre un nou Templu. Credincioşii Templului încearcă cu regularitate să pună piatra de temelie pentru acest nou Templu, dar sunt împiedicaţi de către autorităţile israeliene. Un număr mare de israelieni, cu genealogie corespunzătoare, sunt pregătiţi pentru a efectua servicii preoţeşti în yeşivot-uri, școlile evreiești pentru studiu. Institutul Templului a ţesut veşmintele preoţeşti prescrise. Au fost strânse fonduri pentru construirea Templului. Când va veni timpul, construcţia poate fi ridicată rapid. Există tot mai multe organizații evreiești care speră ca rezidirea Templului să poată fi realizată. Să privim ce spune o extraordinară carte a autorului Chaim Clorfene, „The Messianic Temple: Understandind Ezekiel’s Prophecy” („Templul Mesianic: Înțelegerea profeției lui Ezechiel”). Pe site-ul web www.menorah-books.com citim: „Această carte s-a format în 2600 de ani. Atât de mult timp a trecut de când profetul Ezechiel a avut o viziune despre un Templu viitor care va aduce pace și armonie în lume. Cu această viziune a venit ideea că elementul cheie pentru construirea acestui Templu era să se învețe proiectul. Proiectul criptic al lui Ezechiel, însă, a fost unul confuz chiar și pentru cel mai mare dintre savanți. Astfel, a fost neglijat și chiar ascuns de-a lungul veacurilor. Era aproape ca și cum Ezechiel a ascuns planul acestui Templu până când era vremea potrivită pentru ca acesta să fie dezvăluit. Acum, acest timp a venit. Prima versiune ușor de înțeles a viziunii profetice a lui Ezechiel a fost publicată. După un deceniu de cercetare și după construirea a patru muzee de amploarea celui de-al treilea Templu, Chaim Clorfene a produs un stil clasic: Primul ghid ușor de utilizat pentru înțelegerea proiectului și rolului viitorului Templu, Templul etern, care va fi construit în Ierusalim și care va marca începutul păcii mondiale durabile.

Pe coperta din spate a cărții scrie: „În urmă cu mai bine de 2414 ani, profetului Ezechiel i s-a dat o viziune a unui Templu viitor, care va avea să rămână pentru totdeauna și să aducă vindecare și pace în lume. Cheia pentru construcția acestuia depindea de învățarea proiectului, dar viziunea lui Ezechiel era criptică și greu de înțeles, și a rămas neglijată și neexplicată. În jurul anului 1600, Tosefoth Yom Tov a scris că în generația lui nu au existat zece oameni care să înțeleagă proiectul lui Ezechiel. O sută de ani mai târziu, rabinul Moshe Chaim Luzzatto, marele cabalist italian, a scris „Mishkanay Elyon” (Templul Ceresc), un discurs inspirat despre al treilea Templu, explicând schița și lucrările mistice interioare. În mod tragic, acest manuscris s-a pierdut. Aproape 250 de ani mai târziu, în 1956, a fost miraculos descoperit la Biblioteca Bodelian a Universității Oxford. De atunci, un nou domeniu de studiu legat de al treilea Templu a început să apară. Acum, a fost publicată pe acest subiect o lucrare ușor de utilizat. Templul Mesianic prezintă un rezumat clar al comentariilor clasice, inclusiv glose din Mishkanay Elyon, și peste 200 de diagrame ale culorilor și ilustrații. Pentru prima dată, oamenii de știință și cititorii de rând se pot pregăti pentru viitor studiind Templul Mesianic.”

Despre autor: Fascinat și în permanență inspirat de religie, Chaim Clorfene a învățat atât la Yeshiva Telshe din Los Angeles, cât și la Yeshiva Lubavici în Crown Heights, un proces care l-a transformat dintr-un căutat expert de marketing într-un rabin si autor. Mai târziu, el s-a mutat din America în Israel, unde își are domiciliul în orașul Tsfat. Clorfene a scris șase cărți și multe articole. Împreună cu rabinul Yaakov Rogalsky, el este co-autorul unuia dintre cele mai respectate ghiduri pentru Noahide, Calea celor drepți dintre Neamuri, care urmează să fie lansat în curând într-o nouă și extinsă ediție, a doua, de către Menorah Books.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel/8030-rezidirea-templului#ixzz51EPFzh5t
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: