ANUNTURI

ONU s-a declarat vineri: nu recunoastem nicio suveranitate asupra Ierusalimului

ONU nu recunoaste nicio suveranitate asupra Ierusalimului. ONU este „extrem de ingrijorata de riscurile privind o escaladare violenta” a situatiei, dupa decizia lui Donald Trump de a recunoaste unilateral Ierusalimul drept capitala a Israelului.

Aceasta decizie „nu este in concordanta cu rezolutiile Consiliului de Securitate”, au subliniat la finalul acestei reuniuni de urgenta  ceruta de 8 membri din cei 15 ai Consiliului – ambasadorii Frantei, Marii Britanii, Italiei, Suediei si Germaniei. Ea „nu favorizeaza perspectiva pacii in regiune”, au adaugat diplomatii, intr-o declaratie solemna, fara a mentiona masuri de retorsiune, potrivit Agerpres.

In cadrul sedintei, toti partenerii Statelor Unite au criticat decizia lui Donald Trump de o maniera mai mult sau mai putin apasata.

La ONU, Statele Unite nu au nevoie de „predici” si de „lectii”, a ripostat ambasadoarea americana la Natiunile Unite, Nikki Haley, afirmand ca timpul in care Israelul nu era tratat de o maniera justa in Organizatie s-a incheiat.

„Cand va exista un acord de pace, acesta va fi semnat la Casa Alba”, a asigurat ambasadoarea americana la ONU. „Inteleg ca schimbarea este dificila” pentru partenerii Statelor Unite, dar „actiunile noastre vizeaza progresul cauzei pacii”, a insistat aceasta.

Afla mai mult – HOTNEWS

https://rodiagnusdei.wordpress.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: