ANUNTURI

Wurmbrand cu Regele Mihai

S-au cunoscut, s-au indragit, s-au vizitat, s-au respectat …

 

Nu va spun o noutate daca va zic ceva: nenea Richard n-a fost un om obisnuit! Eu l-am poreclit odata “Richard, inima de leu!” Iata un exemplu care-mi da dreptate. Pavel Nicolescu, mi-a trimis niste copii ale unor documente de prin 1945. Au amprenta inconfundabila a “unicatului” …

(din revista “Prietenul, nr. 16, 31 Octombrie 1945)

Richard Wurmbrand la Congresul Cultelor din Romania, in anul 1945

Cuvantul nostru la Congresul Cultelor

La Bucuresti a avut loc in zilele de 16 si 17 Octombrie un congres al tuturor cultelor din tara. Evreii crestini, fideli invataturii Mantuitorului ca Imparatia Lui nu este in lumea aceasta, convinsi ca Isus este acelas ieri, azi si in vecii vecilor, asa ca indatoririle noastre, ale ucenicilor Lui este sa nu fim sub vremi, ci sa facem in toate imprejurarile unul si acelas lucru, singurul trebuitor, adica sa preamarim numele Lui si sa-I urmam pilda, au tinut sa ia parte la acest Congres, care a avut loc in incinta Parlamentului, pentru a aduce si acolo Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu.

Delegatul nostru a primit cuvantul chiar in prima zi a Congresului, imediat dupa Eminenta Sa, Dr. Alexandru Safran, seful rabin. El a spus urmatoarele:

“Stiu ca este tarziu (era ora 1 cand i s-a dat cuvantul) si ca sunteti obositi. Nici nu as mai fi luat cuvantul daca si eu as fi avut sa va aduc banale salutari oficiale din partea vreunei organizatiuni. Dar eu cred ca atunci cand se intalnesc ucenici ai lui Isus, cei care-L iubesc pe Mantuitorul si-I slujesc, au mai mult de facut decat sa schimbe intre ei formule de curtoazie si cuvinte politicoase. In Scriptura spune ca “sfintii de pe pamant sunt toata bucuria noastra”. Si noi ne adunam aici cu bucurie pentru a spune adevarurile lui Hristos.”

“Sunt insarcinat sa iau cuvantul din partea Misiunii Bisericii Suedeze, care – continuand acitivitatea Bisericii Anglicane – lucreaza pentru raspandirea Evangheliei in mijlocul poporului evreu.” (Aplauze furtunoase.)

“De 2000 de ani cerul ofteaza dupa oile ratacite ale casei lui Israel. Isus, Fiul lui Dumnezeu, murind pe cruce pentru a ispasi pacatele noastre ale tuturor, lacrima cea mai amara si picatura de sange cea mai dureroasa, le-a varsat pentru acest obidit popor.” (Aplauze furtunoase.)

“Si avem nadejdea ca se va implini cuvantul scris in cartile vechilor prooroci ai evreilor ca ei isi vor intoarce privirile spre Cel pe care L-au strapuns si-L vor primi pe Isus”. (Aplauze furtunoase.)

Rabinii se scoala indignati, protesteaza, sar sa-l bata pe delegatul nostru si vor sa se retraga din incinta. Congresistii striga: Sa vorbeasca! Sa vorbeasca! Pastorul! Pastorul! Vacarmul devine general. Rabinii continua sa ceara sa se retraga cuvantul delegatului nostru. Mii de insi aclama pe delegatul nostru si cer sa fie lasat sa vorbeasca. Presedintele Congresului, P.S. Episcop Gafton, sta nemiscat. Prea Cuviosia Sa, Parintele Preot Burducea retrage cuvantul delegatului nostru, care paraseste calm trimbuna. La iesire este viu felicitat de toata asistenta. In sala, timp de zece minute continua vacarmul, se striga: “Sa vorbeasca Pastorul! Pastorul! Pastorul! Vrem sa auzim!”

Rabinii striga in sens contrar. La urma totul se linisteste si congresul isi continua lucrarile.

CITESTE MAI MULT: https://barzilaiendan.com/2007/11/26/wurmbrand-cu-regele/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: