ANUNTURI

Orientul Mijlociu: Izbucnesc proteste violente după anunțul făcut de Trump

Proteste violente au izbucnit în Orientul Mijlociu ca răspuns la decizia președintelui Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Demonstranții au ieșit pe străzile din Cairo, Istanbul, Amman, Betleem, Ramallah și alte orașe.

Protestatarii au ars steaguri americane în afara consulatului american din Istanbul. Prim-ministrul turc Binali Yildirim și-a exprimat convingerea că decizia președintelui Trump va crește tensiunile și vărsările de sânge. El a spus într-o conferință de la Ankara că „Statele Unite tocmai au detonat o bombă.”

Cel puțin 30 de persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor dintre protestatari și armata israeliană din Cisiordania și Fâșia Gaza. Armata a fost gata să trimită mai multe batalioane în zonele afectate. Ei au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Protestatarii au ars afișe cu poza președintelui Trump, au ars containere și au aruncat cu pietre.

În anunțul deciziei de mutare a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, președintele Trump a spus că crede că acest lucru va ajuta procesul de pace palestino-israelian.

Congresul a adoptat mutarea Ambasadei SUA din Tel Aviv în Ierusalim în 1995, însă fiecare președinte de atunci până în prezent a evitat să facă acest pas. Trump a spus că a venit timpul să mergem mai departe, deoarece „amânările nu ne-au adus mai aproape de o pace de durată.”

Oponenții anunțului lui Trump nu vor să se întoarcă la masa negocierilor. Liderii Hamas au cerut o nouă revoltă, numită intifadă, împotriva Israelului, spunând că președintele „a deschis porțile iadului”. Pagina principală a pro-Hezbollah din Liban a avut un drapel american ars, cu titlul „Moartea Americii”.

Autoritățile consideră că vineri protestele vor lua amploare cu ocazia întâlnirii palestinienilor în ziua lor sfântă pentru rugăciuni săptămânale.

Sursă: Christian Headlines

tradus de http://alfaomega.tv/stiri/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: