ANUNTURI

Alin Jivan, cu sinceritate: „Dumnezeu mi-a făcut viața frumoasă!”

Pe fostul mare gimnast reșițean Alin Jivan l-am reîntâlnit în acest an în sala de gimnastică de la CSA Steaua București, acolo unde de șase ani campionul pregătește viitorii performeri ai României. Un bun prilej de a depăna amintiri cu unul dintre gimnaștii mari ai României, prezent pe podiumurile europene și mondiale. Am realizat ulterior un interviu despre sport și viață, cu sportivul, antrenorul și, mai ales, OMUL Alin Jivan. Nu voi posta acum acel interviu, publicat în ediția din 6 septembrie 2017 a cotidianului Jurnal de Caraș-Severin, ci voi relua un pasaj care mie unul mi-a dat de gândit.

Despre sportivul Alin Jivan am scris de nenumărate ori, pentru că, mărturisesc, gimnastica este unul dintre sporturile mele preferate. Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce aici, la mine în oraș, aveam crema gimnasticii masculine românești. Nu mi-am propus acum să vă plictisesc cu date statistice, despre ce înseamnă Alin Jivan pentru gimnastica masculină din România, pentru sportul românesc. A urcat pe podiumul mondial și european, e multiplu campion național, are medalii și trofee la care alții nici nu îndrăznesc să viseze. Voi reveni cu un articol despre performanțele lui Alin Jivan. Cel care astăzi, pe 2 decembrie, împlinește 34 de ani. O vârstă la care se declară un OM împlinit, dar spune că nu ar fi ajuns așa dacă nu se întorcea către Dumnezeu.

Tocmai de aceea, doresc să reiau acel pasaj din interviul realizat în vară, pentru a înțelege cum credința te poate schimba. În bine.

„Experiența spirituală este unul dintre factorii care m-au determinat să privesc cu respect ceea ce fac, să-i privesc cu respect pe superiorii mei, pe cei pe care-i antrenăm, pe copiii noștri, munca noastră, în așa fel încât să creștem o generație de oameni stabili, oameni care să reușească din toate punctele de vedere, nu doar din punct de vedere profesional. Ne dorim din tot sufletul să se ridice o generație de oameni integri, oameni care să gândească diferit și prin reușitele lor să-i motiveze și pe alții la o viață mai bună, la performanțe și la tot ceea ce e frumos, ca să ne putem bucura cu toții de viață. Experiența asta spirituală pentru mine a fost unul dintre cele mai frumoase momente pe care am început să le trăiesc din 2007. Trebuie să recunosc că au fost momente foarte grele pentru mine, când după accidentări, după mai multe eșecuri pe toate planurile, nu doar profesional, fiind un tânăr care căuta senzaționalul, senzaționalul acesta cumva mi-a adus multă ruină, durere sufletească. Îmbrățișarea credinței a fost pentru mine un salt uriaș, care mi-a vindecat sufletul, mintea, m-a făcut să fiu puternic, să am speranță, să am credință, să pot să iubesc oamenii, să pot să fiu alături de oameni și să găsesc cele mai bune soluții pentru ei și pentru mine. Pot să spun cu sinceritate că Dumnezeu mi-a făcut viața frumoasă.” – Alin Jivan.

Sursa:

--

http://www.mariancaravan.ro/alin-jivan-cu-sinceritate-dumnezeu-mi-a-facut-viata-frumoasa/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura