EDITORIALE

„NU AM NICIUN MOTIV DE MULȚUMIRE…”

Aş vrea ca această perioadă să se termine. Nu am pentru ce să fiu mulţumitoare, îşi spunea.
Toţi ne-am simţit aşa, nu? Ne concentrăm pe tot ce este rău încât nu mai vedem binele. Ce ar trebui să faci în astfel de momente

1. Numără.
Am o melodie preferată care se numeşte „Numără-ţi binecuvântările” (n.tr. în română, „Dacă eşti purtat de valul furios”) . Îmi reaminteşte să nu pierd din vedere lucrurile bune pe care Dumnezeu mi le-a dăruit. Aici este prima strofă a melodiei:

Dacă eşti purtat de valul furios
Și crezând că ești pierdut, devii fricos,
Ia în seamă binecuvântările,
În Isus ai toate împlinirile.

Dacă eşti nemulțumitor, fă-ţi o listă şi scrie toate binecuvântările. Da, o listă. În timp ce vei scrie, te vei ridica din starea în care te găseşti acum şi Dumnezeu îţi va umple inima cu speranţă. Chiar şi în zilele negre, datorită jertfei lui Isus pe cruce, noi mereu vom avea ceva pentru care să fim mulţumiţori. Uite câteva motive: pot să Îl slujesc pe Dumnezeu în libertate. Pot să mă bucur de un învăţământ gratuit. Am un adăpost deasupra capului. Pot bea apă potabilă. Inima încă îmi bate.

--

Psalmul 118:1 spune: Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui!. Aducându-ţi aminte că trebuie să fii mulţumitor pentru tot ce El a făcut pentru tine te va ajuta să vezi că Dumnezeu a fost cu tine în orice circumstanţă.

2. Muzica potrivită.
Filipeni 4:8 spune: Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.

Atunci când te simţi trist sau când anxietatea îşi face simţită prezenţa, este atât de uşor să cauţi şi să asculţi muzică tristă, care îţi va accentua şi mai mult această stare. În loc de asta, caută un playlist preferat cu muzică de laudă şi închinare. O sa îţi aducă aminte de credincioşia lui Dumnezeu şi îţi va pune acel „mulţumesc” în inimă, chiar şi atunci când credeai că nu mai poţi face asta.

--

3. Slujeşte
Galateni 5:13 spune: Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste.
Marcu 10:45: Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!

citeste mai mult: http://partascuhristos.com/articole/nu-niciun-motiv-de-multumire/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura