Reclame
ULTIMELE STIRI

O școală din Norvegia include versete din Coran în serbarea de Crăciun


O școală generală din orașul Skien, Norvegia, a anunțat că petrecerea de Crăciun a acestui an va include nu doar versete din Biblie ci și două versete din Coran, pe care elevii le vor citi.

Versetele din Coran care vor fi citite sunt despre Isus, pe care musulmanii nu îl consideră Fiul lui Dumnezeu, ci doar un mare profet.

Hanne Tolg, bloggerița care a distribuit povestea, spune că este inevitabil ca tradițiile din școli să rămână la fel. Pentru 40% dintre elevi, limba norvegiană este a doua limbă. Ea a spus, de asemenea, că acest lucru este „foarte ciudat”, deoarece Crăciunul nu este nicidecum o sărbătoare islamică, iar o întreagă generație de copii norvegieni vor crește crezând că „Allah și Coran au de-a face cu Crăciunul”.

Ignorată de mass-media norvegiană, infromația a fost postată pe un site alternativ de știri și comentarii și a devenit rapid cea mai distribuită știre din țară.

Chiar dacă majoritatea norvegienilor nu frecventează în mod regulat biserica, țara încă sărbătorește sărbătoarea creștină a nașterii lui Isus de mai bine de 1.000 de ani. În perioada sărbătorilor de iarnă, străzile sunt decorate cu lămpi și coroane de flori. Fiecare casă are un pom de Crăciun iar la radio se aud colinde.

Cu toate acestea, povestea școlii nu s-a încheiat. Cel mai mare ziar al țării, VG, a verificat informația distribuită de Tolg și a confirmat că este adevărată.

Când a fost intervievat de ziar, purtătorul de cuvânt al școlii a spus că motivul includerii versetelor din Coran a fost pentru „a crea respect și înțelegere între religii”.

Dar criticii spun că nu se știe cum cele două versete ale Coranului într-un spectacol de Crăciun ar ajuta la crearea respectului și înțelegerea diferențele teologice extinse dintre creștinism și islam.

Tolg a remarcat faptul că inserarea versetelor Coran într-un eveniment de Crăciun nu face decât să provoace neînțelegeri.

Într-un comentariu pentru Institutul Gatestone, Bruce Bower a avertizat că „planurile de Crăciun ale școlii mă face să mă gândesc la islmizarea Europei”.

„În acest an, ar putea exista câteva versete ale Coranului într-un spectacol de Crăciun”, a explicat el „Peste câțiva ani poate că programele de Crăciun ale copiilor noștri nu vor mai include brad de Crăciun, ci doar rugăciuni, binecuvântîri în arabă și jihab-uri pentru fete.” a mai adăugat el.

Sursă: CBN News

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7951-o-scoala-din-norvegia-include-versete-din-coran-in-serbarea-de-craciun#ixzz4zhIh6tgM
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/
Despre ADMIN (20753 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: