Reclame
ULTIMELE STIRI

De ce e Isus mai putin prezent în Muzeul Bibliei


John Jessup: Sunt cu David Brody, corespondentul-șef al știrilor CBN. David, au existat niște controverse cu privire la muzeu. Unii au întrebat unde este Isus și știu că tu ai informații despre asta. Spune-mi, de ce au ridicat unii oameni această problemă?
David Brody: Să fie clar, Isus e prezent în acest muzeu. Însă, aș dori să fac o precizare. Nu vreau să spun că este alungat într-un colț, dar dacă ne uităm la filmul de 12 minute despre Noul Testament, în film nu se vorbește despre nașterea lui Isus, despre predicile lui Isus. E un film despre Noul Testament și ridică niște întrebări. Filmul menționează învierea, ceea ce e bine și, bineînțeles, răstignirea. Însă e cu semnul întrebării. Dacă te uiți în jur, am petrecut câteva ore aici, se găsesc foarte puține referiri la Isus. Există temeri și am vorbit cu reprezentanții muzeului despre acest subiect.
John Jessup: Ai vorbit cu oficialitățile muzeului. Ce au spus despre faptul că Isus nu e foarte prezent în Muzeul Bibliei?
David Brody: Ei au spus că acesta nu e un muzeu despre creație, nu e un muzeu despre Isus, că Biblia este vastă și are multe informații de oferit și ei vor ca omenii să vină și să fie interesați de Biblie. Dacă vin aici cu interes, atunci probabil vor rămâne cu ceva mai profund, mai semnificativ, mai spiritual. Să fim onești, ei au spus câteva lucruri îngrijorătoare. Ei au spus că Isus este unul din multele personaje din Biblie. Eu le-am spus că Isus este personajul principal al Bibliei. În acest muzeu nu există expoziții care să prezinte nașterea lui Isus, învierea lui Isus sau răstignirea lui Isus. Când i-am întrebat care este motivul, ei mi-au spus că nu există mai mult spațiu. Răspunsul lor a fost alarmant. Este ciudat. Există mult spațiu aici, de ce nu se poate prezenta răstignirea și învierea lui Isus?
John Jessup: Deci au făcut-o în mod intenționat. Crezi că oamenii care vor veni să viziteze acest muzeu, vor fi mulțumiți sau dezamăgiți?
David Brody: Depinde de așteptările oamenilor. Dacă vizitatorii înțeleg că nu vor vedea nimic despre mântuire și nu vor afla multe despre Isus, atunci se vor simți bine. Până la urmă este vorba de Biblie și știm că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu și adevărul viu pentru noi. Asta putem vedea aici. În cele din urmă, vizitatorul părăsește muzeul inspirați. Sunt mulți care nu au fost niciodată la biserică, însă vin aici și văd un muzeu despre Biblie. Astfel, se poate vorbi cu ei despre Biblie, despre Isus, și asta e bine.
John Jessup: David îți mulțumesc că te-ai documentat pentru noi.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 697 – 26 noiembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame
Banner filme

Sustine Crestin Total

Sustine Crestin Total

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$1.00

Despre ADMIN (21147 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: